Mano Gargždai



Išleistuvių belaukiant: patuštintos piniginės ir emocijų karuselė

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

     Artėja pačios svarbiausios akimirkos abiturientams – po 12 metų jų rankose puikuosis brandos atestatai. Jų įteikimą tradiciškai vainikuos iškilminga išleistuvių šventė.


     Brandos atestatai Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos abiturientams bus įteikiami liepos 10 d. 13 val. Gargždų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Vakarinę šventės dalį gimnazijos bendruomenė planuoja sutikti Klaipėdoje esančiame „Kultūros fabrike". Abiturientui dalyvavimas šventėje atsies 50 eurų, šeimos nariui – 35 eurai. Šventę „vaivorykštiečiams" ves Santa Audeckytė ir Šarūnas Kirdeikis, pasirodys grupė „Blue fun".

     Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazistams atestatai bus įteikiami liepos 10-ąją 17 val. mokyklos kiemelyje. Išleistuvių vakarėlis vyks prie Drevernos esančioje sodyboje „Strykis". Abiturientui, norinčiam dalyvauti šventėje, teks pakloti 40 eurų. Į šią kainą įskaičiuotos maitinimo ir patalpų, taip pat renginio vedėjo paslaugos. Vienam tėvui išleistuvių šventė kainuos 20 eurų.

     Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos dvyliktokams brandos atestatai bus įteikiami irgi liepos 10-ąją 16 val. Veiviržėnų Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčioje. Vakarinė šventės dalis persikels į Pėžaičių baro „Šlakis" banketinę salę. Tiek abiturientams, tiek šeimos nariams renginys atsieis po 50 eurų. Į šią kainą įskaičiuoti visi būtini atributai: vedėjai, muzikantai, patalpos, maitinimas, fejerverkai, taip pat kelionė prie jūros autobusu.

 


     Išlaidos – nuo 100 iki 200 eurų
     Portalui mano-gargzdai.lt abiturientų pasiteiravus apie pasiruošimą šventei, paaiškėjo, kad išlaidų bus nemažai, tad ši svarbi proga kaip reikiant palengvins abiturientų tėvų pinigines. Be privalomo šventės mokesčio, dar būtina pasirūpinti garderobu, stiliaus detalėmis, grožio paslaugomis.

     Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos abiturientė Monika Sutkutė teigė, kad išleistuvėms maksimaliai planuoja išleisti 150 eurų. Anot merginos, brangiausiai kainavo suknelė, kitoms reikmėms išlaidos bus kuklesnės.

     Gargždiškė gimnazistė Gerda Muldarytė pasakojo, kad išleistuvėms taip pat ruošiasi išleisti apie 100 eurų. Mergina teigė, kad naudosis visomis grožio paslaugomis: darysis makiažą, manikiūrą ir pedikiūrą, taip pat šukuoseną.

     „Pasisekė, nes suknelę siuva siuvėja. Tai – mano krikštamotės dovana aštuoniolikto gimtadienio proga", – kalbėjo G.Muldarytė, kuri atskleidė, kad atestato atsiimti keliaus ilga kreminės spalvos suknele, puošta sakurų dekoracijomis.

     Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos abiturientė Laura Mikluš portalui atviravo, kad stengsis „įtilpti" į 100 eurų rėmus.

     Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos dvyliktokė Iveta Čelkytė sakė, kad išleistuvėms planuoja išleisti apie 200 eurų. Šiuo metu merginai siuvama suknelė. Be to, prireiks ir visų grožio paslaugų.

     „Vaivorykštietė" Agnė Čėsnaitė pasakojo, kad išleistuvių suknelę įsigijo dar vasario mėnesį, tačiau šventėje ja pasipuošti neketina: „Jau kurį laiką galvoju apie tai, kad šios suknelės nenoriu dėvėti išleistuvių proga, norisi šį tą pakeisti, kitokio stiliaus visai ir galbūt kažko paprastesnio. Matyt, atsibodo, kad ji kabo spintoje taip anksti nupirkta".

     Mergina makiažą planuoja darytis grožio salone, o manikiūrą ir pedikiūrą – pati. Ką daryti dėl šukuosenos, ji vis dar neapsisprendžia, nors laiko lieka vis mažiau.

     „Pasakyti, kiek išleisiu pinigų, kol kas yra labai sunku, tačiau naujai suknelei, papuošalams ir kitoms reikmėms, manau, turėtų užtekti 200 eurų", – kalbėjo A.Čėsnaitė.

     Nemažų išlaidų pareikalaus ir vaikinų šventinis garderobas.

     „Jau viskas kaip ir supirkta, paruošta šventei. Švarkas su kostiuminėmis kelnėmis atsiėjo 130 eurų, marškiniai – 30 eurų, batai – taip pat 30 eurų. Viską nusipirkome gerokai anksčiau, kad vėliau išvengtumėme galvos skausmo", – portalui mano-gargzdai.lt sakė Gargždų „Vaivorykštės" gimnazistas Mykolas Gečas.

     Kitas abiturientas – Modestas Šerlinskis – pasakojo, kad išleistuvių šventės aprangai planuoja išleisti iki 100 eurų.
     „Kadangi kostiumą jau turiu, tad naujo įsigijimu rūpintis nereikės", – kalbėjo vaikinas.


     Į naują etapą – ir su smalsia baime, ir su džiaugsmu
     Abiturientai, laukdami išleistuvių ir suprasdami, kad visam laikui atsisveikins su mokinio statusu, prisipažino, kad kamuoja dvejopi jausmai.

     „Emocijos – labai geros, labai nekantrauju paskutinį kartą pasibūti su visais abiturientais ir linksmai atšvęsti. Mintys apie naują etapą išties baugina. Atrodo, 12 metų darėme tą patį, niekas nesikeitė, o dabar viskas bus nauja: aplinka, draugai ir t.t. Tačiau, nors ir kiek baugina, kaip ir visi abiturientai, laukiu naujų nuotykių ir iššūkių", – kalbėjo Iveta Čelkytė.

     Su nekantrumu šventės ir naujo etapo laukia ir abiturientė Agnė Čėsnaitė: „Išties labai nekantrauju, ne tik pačios šventės taip laukiu, bet ir tolimesnės eigos gyvenime, kaip viskas pasikeis, ar bus taip, kaip ir tikimės, ir ar užteks mums stiprybės susidoroti su visais iššūkiais priešaky".

     Naujam etapui pasiruošęs jaučiasi ir Modestas Šerinskis: „Nors pradėti naują gyvenimo etapą ir visiems laikams nebebūti mokiniu, palikti gimnazijos koridorius, nuo kreidos pabalusias lentas ir įgrisusius suolus – dalykas rimtas, tačiau didelės baimės tai jau nebekelia. Kiekvienas esame priversti su tuo susitaikyti. Tai – tiesiog natūralus gyvenimo įvykis. Be to, paskutiniu metu tikrai norėjosi, kuo skubiau išlaikyti brandos egzaminus ir pagaliau nors kiek pasidžiaugti laisve, žvalesniais rytais ir ilgesniais vakarais. Iš tiesų dabar atsiveria visiškai naujas gyvenimo puslapis, baltas lapas, kurį kiekvienas galime spalvinti savo tikslais, darbais ir rezultatais gyvenime."

     „Vaivorykštės" gimnazistas Mykolas Gečas atskleidė, kad ramybės neduoda ne tik egzaminų rezultatų, bet ir naujo etapo nežinomybė.

     „Manau, kad kiekvienas abiturientas šiomis dienomis išgyvena tą emocijų karuselę: šiuo metu žinome tik vieno egzamino rezultatą, o kiti lieka dar neatskleisti. Man vien tas nežinomybės jausmas neduoda ramybės. Tačiau atmetus egzaminų rezultatų laukimą, sakyčiau, kad baimė žengti į naują etapą yra ir ji – gana stipri".
     Vaikinas atviravo, kad anksčiau dažnai kartodavo visiems: „Oi, kaip negaliu sulaukti, kai baigsiu mokyklą ir pagaliau išvažiuosiu iš čia", tą patį jis girdėdavo ir iš daugelio draugų, tačiau dabar nuomonė pasikeitė.

     „Šiuo metu padaryčiau viską, kad galėčiau atsukti kelerius metus atgal. 12 metų ėjome į tą pačią mokyklą, per daug apie nieką neturėjome galvoti, buvome apsupti tų pačių žmonių, susidarė toks vadinamas saugumo jausmas ir dabar viskas tiesiog pasibaigia – turi išmokti prisitaikyti prie naujos aplinkos. Tas gąsdina labiausiai, bet galbūt aš – toks vienintelis", – mintimis dalinosi abiturientas M.Gečas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 211 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,