Logo
 Spausdinti šį puslapį

Bendruomenių kiemeliuose – turininga veikla ir draugystės pradžia

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Viktorija (kairėje) ir žaidėjai. Dalyvių nuotr. Viktorija (kairėje) ir žaidėjai. Dalyvių nuotr.

Birželio 27 d. bendruomenės „Daukšaičių pušynėlis“ nariai dalyvavo Endriejavo miestelio šventėje, kuri buvo skirta Endriejavo 235-ųjų metinių sukakčiai paminėti.

 

Endriejavo bendruomenės aktyvistė Aldona Paulauskienė siekė šventėje suburti bendruomenių kiemelius, kuriuose jos galėtų pristatyti ir pademonstruoti savo veiklas. Siekta, kad bendruomenės artimiau susipažintų, bendradarbiautų, dalyvautų šventiniuose renginiuose ir veiklose. Gaila, kad į endriejaviškių kvietimą atsiliepė nedaug rajono bendruomenių, bet tos, kurios dalyvavo, grįžo namo su nauja patirtimi ir nepakartojamais šventės įspūdžiais.

„Daukšaičių pušynėlio“ narės Viktorija Bočkutė-Navalinskienė, Lina Rumšienė ir Alma Vanagienė atvyko į Endriejavo šventę pristatyti savo bendruomenės veiklas. Lina Rumšienė pagamino šiai progai įvairių naminių sūrių, Viktorija Bočkutė-Navalinskienė iškepė ir papuošė vaikų mėgstamų saldumynų, Alma Vanagienė ir Regina Montvydienė iškepė tradicinių „Pušynėlio“ grybukų, Stanislava Bočkuvienė ir Kristina Lukošienė (buvusi daukšaitiškė, šiuo metu gyvena Švėkšnoje) sukūrė originalių floristinių atvirukų, vokelių, paveikslų.

Bendruomenių kiemeliuose vyko turininga veikla, nes dalyvavo ne tik mūsų rajono aktyvistai, bet ir atstovai iš Kretingos rajono Baublių bendruomenės. Kiemeliuose vyko bendruomenių susipažinimas, jų veiklų pažinimas, apsikeitimas adresais, bendro paveikslo iš žolynų pynimas ir dovanojimas endriejaviškiams šventės proga, žaidybinės audimo ir pynimo veiklos, patiekalų degustacija ir kt.

Džiugu, kad yra įkurtas internetinis portalas www.pajuriobendruomenes.lt, kuriame galima sekti dalies kaimo bendruomenių veiklas, jų užimtumą, teikiamas paslaugas ir kt. Bet būtų tikslinga ateityje siekti, kad bendruomenės ir gyvai pabendrautų, pasidalintų gerąja patirtimi, pasikalbėtų apie kai kurias bendras problemas. Tikimės, kad endriejaviškių gražus noras sutelkti bendruomenes bus sektinas pavyzdys ir kitų miestelių renginių, švenčių, amatininkų mugių organizatoriams.

 

Dalyvių nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,