Mano Gargždai



Jūros šventėje – ir užsienio žvaigždės

Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

     Liepos 24-26 dienomis į fiestą baltų burių mieste kviečianti Jūros šventė bus dar dosnesnė. Didžiosiose šventės scenose - Kruizinių laivų terminale ir Atgimimo aikštėje - visas šventės dienas vyks įspūdingų koncertų maratonas, Jono kalnelyje šoks fontanai, o Teatro aikštė taps netikėta poilsio oaze.

 

     Likus visai nedaug iki baltomis burėmis viliosiančios Jūros šventės, skelbiama plati ir spalvinga šventės programa, kurios renginiai kvies pasinerti į išskirtinę trijų dienų fiestą. Lietuvos Respublikos prezidentės Dalios Grybauskaitės ir vėl globojama gražiausia jūrinė tradicija į Klaipėdą pakvies jau 56-ąjį kartą.

 

     Vaikus sveikins Burinukas

     Balta ir skani lyg cukraus vata, šįkart Jūros šventė dar dosnesnė mažiesiems. Pirmą kartą šventėje bus pristatytas specialiai Jūros šventei sukurtas vaikų personažas – Burinukas.

     „Jūros šventė išskirtinė savo tradicijomis. Tikimės, kad vieną jų pradedame kurti jau šiandieną. Burinukas – naujas ir ilgai brandintas Jūros šventės personažas, skirtas vaikams ir jų erdvei šventiniame šurmulyje. Šis unikalus ir žaismingas personažas kiekvienais metais Klaipėdą aplankys tik Jūros šventės metu. Jo istorija ir kelionių nuotykiai - unikalioje ir spalvingoje knygelėje „Burinuko istorija", - sako VšĮ „Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Goda Giedraitytė. Nors Burinuko personažą sukūrė šventės organizatorių „Klaipėdos šventės" komanda, kad naujasis šventės personažas atgytų, buvo pasitelktos papildomos kūrybinės pajėgos. „Burinuko istoriją" surašė Nijolė Kepenienė, mažąjį herojų nupiešė – Vilhelmas Giedraitis.

     „Burinuko uostas" įsikurs aikštelėje prie „Meridiano" krantinės. Šioje erdvėje vaikų lauks edukaciniai užsiėmimai jūrine tema, įvairios pramogos, muzikiniai pasirodymai, o svarbiausia – susitikimai su pačiu Burinuku. Susipažinti su Burinuku vaikai galės dar iki Jūros šventės įsigydami naują ir spalvingą knygelę - „Burinuko istorija".

 

     Stebins kitokia Teatro aikštė

     Didžioji Jūros šventės naujiena – magiška Teatro aikštė. Trims Jūros šventės dienoms klaipėdiečiams ir miesto svečiams įprasta erdvė virs neatpažįstama ir gaivia oaze. Pavargusius nuo dienos karščių Teatro aikštė kvies poilsiui, o naktimis lauks išsiilgusių romantikos.

     „Jūros šventės šurmulyje visada norėjome sukurti kitokią – poilsio erdvę, kurioje dienomis būtų galima grožėtis žaliuojančiais augalais, fontanais ir valgyti ledus, o vakarais mėgautis spalvingu fontanų šou, o gal ir milžiniška mėnulio pilnatimi. Tikimės, kad kitokia Teatro aikštė taps jaukia vieta įdomiems meniniams projektams ir ateityje", - sako VšĮ „Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

     Penktadienį Teatro aikštę šildys bardų - Nedos Malūnavičiūtės, Olego Ditkovskio, Andriaus Kulikausko balsai. Šeštadienį Jūros šventės svečius džiugins džiazuojanti solistė Eglė Petrošiūtė su spalvinga internacionaline muzikantų palyda.

 

     Muzika sklis visame senamiestyje

     Koncertinis-pramoginis šventės veiksmas koncentruosis dvejose pagrindinėse scenose – Kruizinių laivų terminale ir Atgimimo aikštėje.

     „Muzikinės programos sudarymas visada labai įdomus, tačiau nepaprastai sudėtingas procesas. Pagrindinis mūsų noras – pateikti skanų, netikėtą ir gaivų muzikinį kokteilį", - sako VšĮ „Klaipėdos šventės" kūrybos vadovė Goda Giedraitytė. Penktadienio muzikinę programą Kruizinių laivų terminale pradės Jūros šventės partnerio – LRT Televizijos pristatomas „Auksinio balso" finalininkų koncertas. Po griausmingos geriausių balsų puokštės, vakarėjant estafetę perims Mantas Jankavičius, kuris Jūros šventės svečiams dovanos savo kūrinius. Prieš vidurnaktį sceną sudrebins elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth", o naktinėti šventės dūzgėse kvies klaipėdietis DJ Averjano.

     Atgimimo aikštė ir vėl virs siautulinga šokių aikštele, o vakarą vainikuos rokenrolo grupės „Big Al&The Jokers" (Latvija) koncertas.

     Ilgiausią ir turtingiausią renginiais Jūros šventės dieną, šeštadienį, Atgimimo aikštės muzikinę programą pristatys telekomunikacijų bendrovė „Balticum", kurioje grupės „Biplan" ir „Rebelheart". Jūros šventei žengiant į naktinį laiką, vakarą tęs Jūros šventės dūzgės kurioms diriguos Vladas Straupas.

     Kruizinių laivų terminale publikos lauks itin gausi muzikinių skonių banga, kurią sukels Jūros šventės mecenato „Švyturys-Utenos alus" koncertas. Jį pradės „Švyturio" „Klaipėdos ateities" stipendijos laureato solisto Stepono Zonio pasirodymas. Iš karto po jo, susirinkusių lauks Lino Adomaičio ir Merūno Vitulskio pasirodymas.

     Dar daugiau energijos Kruizinių laivų terminalo scenoje paskleis didžioji Jūros šventės žvaigždė, 2009 m. Eurovizijos konkurso laureatas - Aleksandras Rybakas. Kartu su juo scenoje pasirodys ir Lietuvos atstovas Eurovizijoje - Donatas Montvydas, kuris pratęs šventinį koncertą. Vakarą vainikuos šokių aikšteles pripildantis elektroninės muzikos duetas - „Electonic I".

     Šeštadienio vakarą, skristi į naktį kvies Jūros šventės partnerio - nevyriausybinės organizacijos „Klaipėdos demokratinė moterų kolegija" jau antrą kartą rengiamas dainuojamosios poezijos ir bardų vakaras – „Skrydis į naktį". Dainuojamąją poeziją pristatys daugelis gerai žinomų bardų, tarp kurių - Neda Malūnavičiūtė, Olegas Ditkovskis, Andrius Kulikauskas su draugais, Saulius Bareikis, Vytautas Kernagis jaunesnysis, „Baltos varnos", Linas Švirinas ir kiti.

 

     Fontanai šoks dar ryškiau

     Organizatorių nuotr.

 

     Skambiausia ir ryškiausia Jūros šventės naujiena prieš metus tapę šokantys fontanai Jūros šventės svečius džiugins ir šį kartą. Ryškų ir skambų Jūros šventės akcentą ir šiais metais miestui dovanoja ilgametis šventės partneris AB „Klaipėdos nafta".

     „Prieš metus šokančių fontanų šou gimė iš meilės jūrai. Šį kartą fontanai ir vėl skirti meilei – nepaprastai ir Baltijos jūros simboliu tapusiai Jūratės ir Kastyčio istorijai, kurią išvysite ir išgirsite kitaip", - sako Romandas Žiubrys. Fontanai Jono kalnelyje šoks du Jūros šventės vakarus – penktadienį ir šeštadienį, nuo 22.30 val.

 

     Burlaiviai sugrįš su „Baltic Sail" vėliava

     Organizatorių nuotr.

 

     2015-aisiais Klaipėdą paskelbus baltų burių uostu, miestas ir vėl ruošiasi priimti didžiuosius burlaivius. Plukdydami „Baltic Sail" vėliavą burlaiviai sugrįžta į Jūros šventę.

     „Mes nepaprastai džiaugiamės, kad Klaipėda pamažu tampa jaukiais burlaivių namais, svetingu ir patraukliu uostu, laivus priimančius visus metus. Tikiu, kad mūsų visų bendras darbas yra sėkmingi žingsniai stiprinant Klaipėdos kaip jūrinio miesto įvaizdį ir ruošiantis didžiajai 2017-ųjų metų regatai", - sako R. Žiubrys.

     Jūros šventės metu klaipėdiečiai bei miesto svečiai galės išvysti, aplankyti bei pasiplaukioti Lietuvos, Lenkijos, Olandijos ir Ispanijos burlaiviais. Anot organizatorių, neabejotinai įspūdingiausias iš atvykstančių laivų - „Nao Victoria", kuris yra tiksli Fernando Magelano flotilės burlaivio, vienintelio grįžusio iš pirmosios ekspedicijos aplink pasaulį ir įrodžiusio, kad žemė apvali, kopija.

     Išsamią informaciją apie atvykstančius burlaivius ir išvykas į jūrą rasite šventės partnerio „Klaipėda tours" internetinėje svetainėje www.klaipedatours.lt

 

     Puošimės baltai

     Į fiestą baltų burių mieste kviečiantys šventės organizatoriai ragina puoštis baltai, o norinčius išsiskirti ragina įsigyti unikalios šventės atributikos.

     Jūros šventės suvenyrų – marškinėlių, knygelių „Burinuko istorija", tušinukų, medžiaginių maišelių, magnetukų nuo liepos 13 d. bus galima įsigyti VšĮ „Klaipėdos šventės" buveinėje, adresu Šaulių g. 32, o šventės metu informacinėse palapinėse, kurios įsikurs prie Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (Danės g. 19) bei Kruizinių laivų terminale.

     Jūros šventės 2015 knygelės, kurioje bus pateikta ne tik išsami informacija apie visus šventės renginius, naujienas, atrakcijas bei vertingi nuolaidų kuponai su kuriais visą šventės tributiką bus galima įsigyti žymiai pigiau, kaina vos 0,50 EUR.

     Jūros šventės 2015 knygelę taip pat bus galima įsigyti šventės partnerės „Tiketos" kasose prekybos centre „Akropolis" Klaipėdoje, Vilniuje, Kaune.

 

     Jūros šventė jau tarptautinė

     Sulaukusi išskirtinio dėmesio, gražiausias jūrines tradicijas puoselėjanti šventė apdovanota specialiu Europos Festivalių Asociacijos ženklu „Europe for Festivals, Festivals for Europe" (EFFE) ir tapo šio judėjimo nare. Tarptautinė festivalių komisija jau 56-ąjį kartą vyksiančią didžiausią vasaros fiestą įvertino kaip reikšmingą ilgaamžę jūrinę tradiciją, stiprinančią Klaipėdos, kaip jūrinio miesto įvaizdį, pristatančią aukštos meninės kokybės renginius.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 132 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,