Mano Gargždai



Šalies įmonės galės išsileisti savo pašto ženklus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pirmosios tokį pašto ženklą išsileidusios Kauno klinikos jame pavaizdavo Kauno klinikų centrinio pastato fragmentą (Kęstučio Šimatonio nuotrauka). Lietuvos pašto nuotr. Pirmosios tokį pašto ženklą išsileidusios Kauno klinikos jame pavaizdavo Kauno klinikų centrinio pastato fragmentą (Kęstučio Šimatonio nuotrauka). Lietuvos pašto nuotr.

     Nuo šiol kiekviena šalies įmonė ar organizacija turės unikalią galimybę išsileisti individualius reprezentacinius pašto ženklus. Pirmosios tai padariusios – 75-erių metų jubiliejų švenčiančios Kauno klinikos.


     „Lietuvos pašto išleidžiamų pašto ženklų skaičius ir temos – kruopščiai ir atsakingai atrenkamos, todėl galbūt ne visada patenkindavome verslo organizacijų norą turėti individualų pašto ženklą, kuris įprasmintų įmonės veiklą. Asmeninis pašto ženklas – tai ne tik suvenyras, tai – išskirtinė priemonė pažymėti įmonei svarbias datas, asmenybes, kitus įvykius", – teigia Lietuvos pašto Pašto ženklų departamento vadovas Ervinas Vaišnoras.

     Asmeninis pašto ženklas yra atspausdinamas A4 formato lape, kuriame atspausdinama dvidešimt pašto ženklų. Pašto ženklas yra horizontalus, jo dydis – 43x34 mm.

     Asmeninį reprezentacinį pašto ženklą norinčios išsileisti organizacijos jame gali pavaizduoti įvairius objektus: heraldiką, svarbias organizacijos asmenybes, tekstą, nuotraukas, įvairius ornamentus ar kt. Tokių pašto ženklų nominalioji vertė – 0,39 Eur ir yra tinkami siųsti tik Lietuvoje.

     Pirmosios tokį pašto ženklą išsileidusios Kauno klinikos jame pavaizdavo Kauno klinikų centrinio pastato fragmentą (Kęstučio Šimatonio nuotrauka).      Pašto ženkle taip pat pavaizduota Kauno klinikų miestelio pastatų išdėstymo schema, o ženklo fone – Ministrų kabineto nutarimo klinikas statyti užmiestyje, VII forte, nuorašas.


     Prašymą atlygintinai pagaminti asmeninį pašto ženklą Lietuvos paštui gali teikti visi juridiniai asmenys raštu, adresu:
AB Lietuvos pašto Pašto ženklų leidybos departamentui
J. Jasinskio g. 16
03500 Vilnius
arba el. paštu . Prie prašymo būtina pridėti asmeninio pašto ženklo projektą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 821 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,