Mano Gargždai



Į Klaipėdos uostą atplaukė JAV karinis laivas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
jason-dunham.navy.mil nuotr. jason-dunham.navy.mil nuotr.

     Penktadienį į Klaipėdą atvyko Jungtinių Valstijų karinio laivyno eskadrinis minininkas „USS Jason Dunham" (DDG-109).


     Jungtinių Valstijų ambasados teigimu, šis apsilankymas „demonstruoja besitęsiančias JAV karinių pajėgų pastangas stiprinti ryšius su NATO sąjungininkais ir regioniniais partneriais siekiant bendro tikslo užtikrinti taiką ir stabilumą Baltijos regione".

     „Viešėdami Klaipėdoje dalyvausime įvairiuose bendruose su Lietuvos sąjungininkais renginiuose ir kiekviena iš šios gausios programos dalių suteiks daug naudos mano įgulos jūreiviams", – pranešime spaudai teigė laivo įgulos vadas komandoras Darren Dugan (Darenas Duganas).

     JAV karinio laivo jūreiviai dirbs su įvairiomis bendruomenėmis, organizuos ekskursijas į laivą vaikams iš globos namų, skautams, laivybos klubams. Taip pat JAV jūreiviai lankysis Klaipėdos vaikų namuose, rekreacijos bei reabilitacijos centruose ir dalyvaus sporto rungtyse su Lietuvos jūreiviais.

     „USS Jason Dunham" išplaukė iš Norfolko uosto Virdžinijos valstijoje ir dalyvauja JAV 6-osios karinės jūrų flotilės operacijose Europoje.
     Klaipėdoje laivas viešės iki pirmadienio.

     Uostamiestyje taip pat lankosi keturi britų karinio laivyno patruliniai laivai. Jų įgulos penktadienį Klaipėdos Vitės kapinėse pagerbs Pirmojo pasaulinio karo metu belaisvių stovykloje žuvusių Jungtinės Karalystės karių atminimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 146 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,