Mano Gargždai



Prieš bangas ir vėją – su šypsenomis veiduose (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

Savaitgalį jau dešimtą kartą vandens sporto ir pramogų mėgėjus ne tik iš Klaipėdos rajono, bet ir kitų miestų sukvietė „Minijos žemupio regata“. Kaip ir kasmet, šventė jos dalyviams dovanojo šūsnį įspūdžių. Kitaip būti ir negalėjo, nes programoje buvo numatytas ne tik vandens turistinis ralis, bet ir kosminis futbolas, jogos užsiėmimai ir kitos atrakcijos.

 

Pavadinimų „aura“ lydėjo varžybose

Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė pasakojo, kad komandos ir šiemet pasistengė bei pasipuošė skirtinga atributika: vienos spalvos palaidinėmis, kepuraitėmis ir t.t.

Pavadinimus regatos dalyviai taip pat pasirinko originalius. D.Buivydienė pastebėjo, kad rinkdamiesi juos, kai kurie nejučiomis nulėmė savo likimą.

„Pavyzdžiui, komanda „Prieš srovę“ praplaukė Vilhelmo kanalą, kur reikėjo pasukti, ir tada prieš srovę turėjo grįžti atgal. Komanda „Pirmi iš galo“ paskutinė ir buvo“, – šypsojosi Turizmo informacijos centro direktorė.

Pirmąją šventės dieną, šeštadienį, dalyvių laukė vandens turistinio ralio varžybos. Startuojama buvo Priekulės Vingio parke, o finišuojama – prie kaimo turizmo sodybos „Strykis“. Iš viso teko įveikti 22 kilometrus, o pasiklydusiesiems – ir daugiau.

„Vilhelmo kanale beveik pusę jo mums reikėjo plaukti prieš vėją, sukilo bangos, tad jautėmės lyg mariose“, – prisiminė D.Buivydienė.

Iš viso regatoje dalyvavo 24 komandos. Pagrindinį prizą – Klaipėdos rajono savivaldybės mero taurę – iškovojo komanda „Žvelsiniai“.

 

Šventė pavyko

Baidarių slalomo varžybose pirmąją vietą užėmė komandą „Burundukai“ iš Šiaulių, antrąją – komanda „ALL“ iš Klaipėdos. Trečia liko jungtinė telšiškių ir mažeikiškių komanda „Tvėrts žemaitis“.

Tarp plaukusiųjų vienvietėmis baidarėmis greičiausias buvo Raidas Egertas, antrąją vietą užėmė Jurgita Staneikaitė, o trečiąją – Birutė Petraitienė.

Dalyvavo ir dvi kanojininkų komandos. Greitesni už komandą „Medsėdžių uogos“ ir pirmąją vietą šį kartą užėmė komanda „Mixas“.

Pasak D.Buivydienės, šventė puikiai pavyko. Dalyvius džiugino ir žaistas kosminis futbolas, ir vakaro programa, kurią vainikavo fejerverkai.

 

Dėmesys – sveikatingumui

Sekmadienį susirinkusiesiems į „Minijos žemupio regatą“ ilgai miegoti nebuvo kada. Iš pat ryto laukė jogos ir „Insanity“ treniruotės, o po jų – gydytojos-natūropatės konsultacija, arbatų degustacija.

Daug dėmesio sveikatai buvo skirta ne atsitiktinai. Regatoje buvo vykdomas Sveikatingumo veiklų (renginių) organizavimas, o projektu siekiama integruoti vyresnio amžiaus žmones į aktyvią visuomeninę veiklą,  įdiegti sveiko gyvenimo būdo įpročius ir formuoti sveikos gyvensenos kultūrą tarp pagyvenusių (55 m. ir vyresnio amžiaus) žmonių. Vienas iš renginio organizatorių siekių – kad  „Minijos žemupio regata“ taptų kasmetiniu ir tradiciniu aktyvios veiklos, sveiko gyvenimo būdo įpročių ir sveikos gyvensenos kultūros renginiu, įtraukiant vis daugiau vyresnio amžiaus žmonių.

Be to, kaip pasakojo D.Buivydienė, norėjosi, kad dešimtoji regata būtų kitokia ir išskirtinė.

 

Išbandė naujus žaidimus

Susidomėjimo sulaukė ir sekmadienį vykusi turistinė daugiakovė – užsiregistravo 17 komandų. Jas būtinai turėjo sudaryti 3 vaikinai ir 1 mergina. Turistinėje daugiakovėje, kurios metu reikėjo rinkti taškus už atliktas tinklinio, krepšinio ir kitas užduotis, sėkmė labiausiai šypsojosi komandai „Optimistai“, antrąją vietą užėmė komanda „Tvėrts žemaitis 1“, o trečiąją – „Tvėrts žemaitis 3“.

„Taip pat išbandėme naują žaidimą – „frisbis greitai“. Du žmonės vienas prieš kitą mėtė lėkštę, o trečias viduryje laikė lanką. Reikėjo stengtis, kad lėkštė jį praskristų ir būtų sėkmingai pagauta“, – pasakojo D.Buivydienė.

„Frizbio greitai“ varžybose nugalėjo komanda „Mixas“. Antrąją vietą iškovojo „Pimpačkiukai“, trečiąją – „Medsėdžių uogos“.

Padėkos renginio metu įteiktos kaimo turizmo sodybai „Strykis“, šeimos restoranui „Venckai Venckuose“ už padovanotą pyragą, klubui „Prie Žvelsos“ už teisėjavimą regatoje, kaimo turizmo sodybai „Prie Šaltinio“ už papildomas baidares, Priekulės seniūnijai, Klaipėdos rajono sporto centrui už teisėjavimą sportinėse rungtyse, sporto ir sveikatingumo judėjimui „Myhero“ ir trenerei Aurelijai Krušinskytei už „Insanity“ treniruotes.

 

Šventės „Minijos žemupio regata“ akimirkos – Simos Ulvikienės ir Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 700 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,