Mano Gargždai



Privalomą šaukimą stabdo ir Klaipėdos regionas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotr.

     Rugpjūčio 17 d. Klaipėdos regione (Klaipėdos miesto ir rajono, Kretingos, Skuodo, Plungės, Rietavo, Palangos, Neringos, Tauragės, Šilalės, Šilutės ir Pagėgių savivaldybėse) stabdomas šių metų privalomas šaukimas į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Sprendimas priimtas surinkus šiems metams nustatytą tinkamų atlikti karo prievolininkų skaičių šiame regione. Rugpjūčio 10 d. privalomas šaukimas buvo sustabdytas Šiaulių regione. Artimiausiais mėnesiais stabdyti privalomą šaukimą planuojama ir Alytaus regione.

 

     Klaipėdos regiono privalomai šaukiamųjų sąraše esantiems karo prievolininkams, kuriems atvykimo į regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių laikas paskirtas rugpjūčio 17 d. ar vėliau, atvykti į skyrių pradėti šaukimo procedūrų nebereikia. Šaukimo procedūros nutraukiamos ir tiems karo prievolininkams, kurie dar nepradėjo tikrintis sveikatą arba jų sveikatos tikrinimo laikas paskirtas rugpjūčio 17 d. ar vėliau. Karo prievolininkai bus asmeniškai informuojami telefonu ir el. paštu dėl šaukimo procedūrų jiems sustabdymo.

 

     Šauktiniai, esantys Klaipėdos regiono šaukimo sąraše, kuriems buvo paskirtas atvykimo į regioninį karo prievolės ir komplektavimo skyrių laikas iki rugpjūčio 17 d. ir kurių sveikatos tikrinimo procedūros jau yra pradėtos, atvykti į skyrių ir užbaigti sveikatos tikrinimo procedūras privalės.

 

     Karo prievolininkai informaciją pasitikslinti gali el. paštu arba tel. (8-46) 412 611 (Klaipėda) bei (8-446) 61 697 (Tauragė).

 

     Klaipėdoje ir kituose šalies regionuose gyvenantys 18–38 m. vaikinai ir merginos kviečiami ir toliau registruotis savanoriškai atlikti privalomąją pradinę karo tarybą šiais metais dar nesukomplektuotose tarnybos vietose arba 2016 metais.

 

     Taip pat 18 – 55 m. karo prievolininkai turi galimybę prisijungti prie Krašto apsaugos savanorių pajėgų, kuriose ištarnavus ne mažiau kaip 3 metus būtų įskaitoma privalomoji pradinė karo tarnyba. Kario savanorio tarnyba dažniausiai vyksta savaitgaliais, maždaug kartą per mėnesį, todėl ji puikiai tinka asmenims, kurie dėl darbo, studijų, šeimos ar kitų priežasčių neturi galimybės atlikti nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos.

 

     Aukštųjų mokyklų studentai ir absolventai, kurių amžius 18 – 32 metai, įgyti karinių įgūdžių ir atlikti privalomąją tarnybą gali ir dalyvaudami savaitgaliais vykstančiuose Jaunesniųjų karininkų vadų kursuose. Daugiau informacijos www.karys.lt.

 

     Seimui priėmus sprendimą atnaujinti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą 2015 m. ją atliks 3 tūkst. jaunuolių. Rugpjūčio 10 d. duomenis, savanoriškai privalomąją pradinę karo tarnybą norą pareiškė 2461 jaunuolis.


     2015 m. šaukimo į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą sąrašai regioniniu principu, o regionams kvotos nustatytos proporcingai regionuose gyvenančių šaukiamųjų skaičiui. Karo prievolininkus į Lietuvos kariuomenės dalinius pristatys šeši Krašto apsaugos savanorių pajėgų regioniniai karo prievolės ir komplektavimo skyriai.

 

     Pirmieji nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai tarnybą pradeda rugpjūčio 24 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione Klaipėdoje.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 592 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,