Logo
 Spausdinti šį puslapį

YAMAHA muzikos mokyklos klasė Gargžduose – ir kūdikiams, ir suaugusiesiems

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Mažieji muzikantai pasirodo šventinės programos metu. Lino Gruzdžio nuotr. Mažieji muzikantai pasirodo šventinės programos metu. Lino Gruzdžio nuotr.

     YAMAHA muzikos mokykla dirba visame pasaulyje. Šiuo metu joje mokosi 700 000 mokinių ir dirba 20 000 mokytojų. Viskas prasidėjo 1954 m., kai Japonijoje buvo sukurtas ankstyvojo muzikinio lavinimo projektas. Lietuvoje YAMAHA muzikos mokykla savo veiklą pradėjo 1993 m.

 

     Mokykla šiandien gali pasiūlyti daugybę programų. Jauniausieji moksleiviai yra 4 mėn. amžiaus kūdikiai. Kad būtų lengva ir malonu mokytis, atsižvelgiant į amžiaus grupes, buvo sukurti saviti mokymo metodai. Dirbant stengiamasi išnaudoti taip vadinamus „žinių langelius", kurie tam tikrame amžiuje užsiveria. Tuomet reikia daugiau pastangų, kad įsisavintume paprastus dalykus. YAMAHA mokykloje Jūs galite įgyvendinti visas savo svajones ir realizuoti visus norus.

 

     Gargždų YAMAHA muzikos mokyklos klasė siūlo šias programas:
     „Robis" – kūdikiams nuo 4 mėn. iki 1,6 m.
     „Mažyliai ir muzika" – vaikams nuo 1,6 m. iki 4 m.
     „Muzikos šalis" – vaikams nuo 4 m. iki 6 m.
     „Linksmieji klavišai" – vaikams nuo 7 m. iki 12 m.
     „Gitara" – vaikams nuo 10 m. ir suaugusiems
     „Dainavimas" – vaikams nuo 4 m. ir suaugusiems.

 

     Apie kiekvieną programą:

 

     „Robis"

     Programa sukurta vaikams nuo 4 mėnesių amžiaus, pagrindinis veikėjas – ruoniukas. Taikant „Robio" programą, vaikų muzikiniai gebėjimai lavinami pasitelkus paprastas istorijas. Atsižvelgiant į vaikų sensomotorinius įgūdžius bei taikant šiuolaikines informacijos perteikimo priemones ir metodus, vaikams siūlomi įvairūs būdai susipažinti su muzika. Šioje programoje vadovaujamasi „laisvojo atradimo" principu. Kiekvienas vaikas su pasauliu gali susipažinti taip, kaip nori jis. Kartu dainuodami, grodami, klausydamiesi muzikos ir judėdami, mes tik padedame vaikui. Tėvai šioje programoje ne vadovauja, bet stebi.

     Programa skirta 4–18 mėnesių amžiaus vaikams. Mokymo priemonės: knyga ir kompaktinė plokštelė tėvams. Programa trunka apie 1-ius metus.

 

Kartu dainuodami, grodami, klausydamiesi muzikos ir judėdami, mes padedame vaikui. L.Gruzdžio nuotr.

 

     „Mažyliai ir muzika"

     Programoje mažylius mokome muzikuoti. Kartą per savaitę 8 vaikai ir jų tėveliai susitinka su aštuonkoju – pagrindiniu programos veikėju. Programai buvo parinktos temos iš kasdieninio vaikų gyvenimo. Vaikai ne tik kartu žaidžia, kuria, bet ir keliauja po muzikos šalį, kurioje susipažįsta su įvairiais muzikiniais instrumentais.

     Programa skirta 18 mėnesių–4 metų amžiaus vaikams (kartu su vienu iš tėvų). Mokymo priemonės: dvi spalvingos knygelės su kompaktinėmis plokštelėmis. Programa trunka apie 2-us metus.

 

 Vaikai ir jų tėveliai pasirodymą surengė ir Jūros šventėje. YAMAHA nuotr.

 

     „Muzikos šalis"

     Užsiėmimai vyksta specialiai mažiems vaikams įrengtoje, erdvioje patalpoje. Klavišiniai ir ritminiai instrumentai, fleitos, gitara, spalvotos knygelės ir specialiai parengta kompaktinė plokštelė padeda paįvairinti užsiėmimus ir sudominti vaikus. Daug dėmesio skiriama balso, muzikinės klausos ir ritmo pojūčio lavinimui. Žinoma, kartu su vaikais mes laukiame ir Jūsų, mieli tėveliai!

     Programa skirta 4–6 metų amžiaus vaikams. Mokymo priemonės: 2 knygos su kompaktinėmis plokštelėmis, pratybų sąsiuviniai vaikams. Programa trunka apie 2-us metus.

 

 

 Pasirodymo akimirka. YAMAHA nuotr.

 

     „Linksmieji klavišai"

     Programa supažindina su klavišinio instrumento garsų įvairove. Mokomasi groti ne tik solo, bet ir ansamblyje. Užsiėmimai vyksta mažose grupėse. Repertuare – įvairių stilių kūriniai. Besimokančiųjų kūrybiškumas lavinamas mokant harmonizuoti, improvizuoti ir aranžuoti.

     Programa skirta vyresniems nei 8 metų amžiaus vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Mokymo priemonės: 6 knygos su kompaktinėmis plokštelėmis, papildomi kūrinių sąsiuviniai ir kt.

 

     „Gitara"

     Programoje mokomasi groti akustine gitara. Repertuare įvairių laikotarpių kūriniai: nuo Bacho iki „Beatles". Mokiniams perteikiame ne tik grojimo technikos įgūdžius, bet ir supažindiname juos su įvairių stilių kūriniais. Atlikdami pratimus klausai lavinti, improvizuodami ir pritardami dainoms vaikai su džiaugsmu groja šešiomis stygomis.

     Programa skirta vyresniems nei 8 metų amžiaus vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems. Mokymo priemonės: 4 knygos su kompaktinėmis plokštelėmis.

 

     Kviečiame registruotis į nemokamas parodomąsias pamokas www.muzikosmokykla.lt arba tel. 8 611 73 230.

 

 

YAMAHA muzikos mokyklos klasės Gargžduose akimirkos:

Reklama

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,