Logo
 Spausdinti šį puslapį

Priekulės tiltas – jau atidarytas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Daivos Kačinskienės nuotr. Daivos Kačinskienės nuotr.

Daugiau nei metus laiko Priekulės ir aplinkinių kaimų gyventojai skaičiavo paskutinius kantrybės lašus ir viltingai žvelgė į vykstančius Priekulės tilto rekonstrukcijos darbus. Šiandien jie netveria džiaugsmu – tiltas pagaliau atidarytas.

 

Klaipėdos rajono savivaldybė informavo, kad nuoširdžiai dėkoja UAB „Lemminkainen Lietuva“, sparčiai ir kokybiškai atlikusiai paveldo objekto − Priekulės tilto rekonstrukcijos darbus. 1867 metais pastatytu ir šiemet atgimusiu tiltu galima drąsiai važiuoti jau šiandien.

Tiesa, priekuliškiai šią malonią permainą pastebėjo jau vakar ir suskubo žinia pasidalinti socialinio tinklalapio „Facebook“ grupėje „Priekulė“.

210-ajame kelio Nr. 141 Kaunas-Jurbarkas-Šilutė-Klaipėda kilometre esantis tiltas dar 2008 metais buvo pripažintas avarinės būklės, tačiau darbai buvo atidėliojami, iki kol buvo atidarytas Priekulės aplinkkelis. Rekonstrukcijai tiltas buvo uždarytas 2014 metų liepos 21 d. Jos užsakovas – VĮ „Klaipėdos regiono keliai“, sutartis pasirašyta su rangovu UAB „Lemminkainen Lietuva“. Projekto vertė – 1 mln. 285 tūkst. eurų (4 mln. 440 tūkst. litų).

Pagal sutartį darbams atlikti buvo numatyti 18 mėnesių. Visų džiaugsmui, darbus pavyko baigti anksčiau.

Rekonstruojant tiltą, buvo atlikti šie darbai: akmens mūro atramų rekonstravimas, plieninių santvarų nuvalymas ir nudažymas, važiuojamąją dalį laikančių skersinių, išilginių sijų, pakeitimas, taip pat apatinių horizontalių ryšių pakeitimas; naujo pakloto įrengimas; šlaitų sutvirtinimas, prietilčių ir patiltės teritorijos sutvarkymas.

 

Daivos Kačinskienės nuotraukos:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,