Mano Gargždai



Penktadienį – bėgimas „Už blaivią ir sveiką Lietuvą“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lino Gruzdžio nuotr. Lino Gruzdžio nuotr.

     Kiekvieną pirmą mėnesio penktadienį 18 val. visuose Lietuvos miestuose ir kitose pasaulio valstybėse, kur tik yra lietuvių, vyksta masinis bėgimas miesto gatvėmis, skirtas blaivybei ir sveikam gyvenimo būdui propaguoti.

 

     Penktadienį, rugsėjo 4 d., prie bėgimo kviečiami prisijungti Klaipėdos rajono gyventojai. Startas Gargžduose – prie Klaipėdos rajono savivaldybės aikštės fontano. Bėgimo trasos ilgis – 3 km.

     2012 m. liepos 6 d., Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, Londone, Vilniuje, Kaune, Alytuje ir Palangoje įvyko pirmasis bėgimas už blaivią Lietuvą. Nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos vadovas Aurelijus Veryga paskatino šią gražią idėją išplėtoti kuo platesniu mastu. Dabar bėgama ir dideliuose miestuose, ir mažose gyvenvietėse. Tai spontaniškas ir savanoriškas blaivybei ir sveikam gyvenimo būdui prijaučiančių žmonių susibūrimas.

     Viso pasaulio lietuviai kiekvieno mėnesio pirmąjį penktadienį kviečiami dalyvauti renginyje už blaivybę, kurio tikslas − palaikyti sveikos, blaivios ir sąmoningos lietuvių tautos idėją sparčiu ėjimu ar bėgimu.

     Anot bėgimo dalyvių, kiekvienas privalo prisiminti, kad dėl svaigalų vartojimo kyla nusikaltimai, smurtas, agresija, nesantaika šeimose, sveikatos sutrikimai, darbingumo praradimas, pragyvenimo šaltinio praradimas, nesavalaikės mirtys, žūtys, savižudybės, moralinė degradacija, intelektinė degradacija, materialaus turto niokojimas ir kt.

     Bėgimo trukmė ir distancija ar maršrutas nėra niekur reglamentuota, tai daro patys susirinkę savuose miestuose. Susiklostė puiki tradicija bėgti ne mažiau 3 km − tiek, kiek yra milijonų lietuvių pasaulyje.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 213 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,