Mano Gargždai



Klaipėdos rajono žuvienė „Žuvies keliu“ plaukė į Šilutę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rasos Petrauskienės nuotr. Rasos Petrauskienės nuotr.

Praėjusį  šeštadienį Šilutėje Mažųjų laivų uoste vyko jau septintasis žuvienės virimo čempionatas. Į jį suvažiavo geriausi žuvienės virimo meistrai iš visos Lietuvos ir užsienio su savo komandomis. Klaipėdos rajono komanda su meru Vaclovu Dačkausku priešakyje šiame kaimyninio pamario krašto renginyje dalyvavo pirmą kartą.

 

Iš viso septintajame žuvienės virimo čempionate − keturiasdešimt  komandų. Dvidešimt keturios − ne iš pamario krašto, tik penkias komandas sudarė politinių partijų atstovai. Aštuonios komandos žuvienės virimo čempionate dalyvavo pirmą kartą.

Vadovavo virėjų komandoms arba buvo jų sudėtyje aštuonių šalies savivaldybių merai. O komandai iš Kaliningrado srities vadovavo Rusijos Federacijos generalinis konsulas Klaipėdoje Aleksandras Gračiovas.

Mūsų rajono komandos nariai – meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Savivaldybės tarybos nariai Raimondas Simonavičius ir Rasa Petrauskienė, Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro direktorė Daiva Buivydienė ir turizmo darbuotoja Gintarė Atkočiūnė, Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys, VšĮ „Gargždų švara“ direktorius Rimantas Martinkus – be galo dėkingi savo komandos žuvienės virėjams Kazimierui ir Janinai Viršilams už iš tiesų nuostabią natūralią žuvienę iš karšio ir ungurio.

Ne tik puiki žuvienė, bet ir šauni dalyvių apranga, pavadinimas „Žuvies keliu“, pasirinktas šūkis „Laisva, skanu, unikalu – „Žuvies keliu“, savotiškai reklamuojantys ir mūsų turizmo projektą, kreipė daugelio dėmesį į Klaipėdos rajono komandą, kuri iš tiesų išskirtinai ir vykusiai reprezentavo keturių vandenų kraštą kaimyninėje Šilutėje.

Komandos nariai ir nemažas būrys žuvienės ragautojų ir žiūrovų iš Klaipėdos rajono liko patenkinti ir nusiteikę nuo šiol dalyvauti šioje tradicinėje šventėje kasmet. 

 

Rasos Petrauskienės, Klaipėdos rajono savivaldybės nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

1 komentaras

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 351 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,