Logo
 Spausdinti šį puslapį

Tradicijas puoselės atidarytas Klaipėdos rajono amatų centras (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Rajono amatininkams vakarykštė diena, rugsėjo 16-oji, įsimins ilgam – Veiviržėnuose iškilmingai buvo atidarytas Klaipėdos rajono amatų centras, kuriame vietos ras įvairiausia veikla užsiimantys auksarankiai, gims gražiausi kūriniai, vyks edukacijos, parodos, mugės ir kiti užsiėmimai.

 

Į Klaipėdos rajono amatų centro atidarymo šventę sugužėjo gausus būrys svečių: rajono vicemerės Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius, Tarybos nariai Algirdas Liaudanskis, Martynas Pocius ir Rasa Petrauskienė, vietos veiklos grupės „Pajūrio kraštas“ pirmininkė Raimonda Damulienė, taip pat vietiniai gyventojai, rajono amatininkai ir kiti.

Po šventinių sveikinimų, linkėjimų ilgai gyvuoti bei nestokoti įkvėpimo ir perkirpus juostą, visi sugužėjo pasidairyti po naują įstaigą ir pasigrožėti joje eksponuojamais dirbiniais: pintais, nertais, lipdytais, drožinėtais – pačiais įvairiausiais.

Centras įkurtas įgyvendinus projektą pagal „Leader“ programą „Klaipėdos rajono amatų centro įkūrimas Veiviržėnuose“. Buvo skirta daugiau nei 133 tūkst. eurų (460 tūkst. litų) parama.

Amatų centras prisidės prie kaimo tradicijų ir amatų išsaugojimo bei plėtojimo, o edukacinių ir kitų renginių metu bus skatinamas ne tik Veiviržėnų ir rajono gyventojų, bet ir svečių iš kitų regionų domėjimasis Klaipėdos krašto tradicijomis.

Klaipėdos rajono amatų centre visada bus laukiami vaikai ir jaunimas – jiems bus rengiamos įvairios edukacijos ir taip didinamas jų užimtumas.

Lankytojams bus pristatomos septynios skirtingų amatų grupių edukacinės programos: audimo, medžio drožybos, mezgimo, keramikos, gaminių iš odos, duonos kepimo ir vytelių pynimo. Vėliau programų tik daugės. Jos bus pritaikytos ne tik vaikams, bet ir jaunimui, suaugusiesiems bei senjorams.

 

Klaipėdos rajono amatų centro atidarymo akimirkos – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,