Mano Gargždai



Pagerbti pasaulio čempionai irkluotojai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Ketvirtadienį Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas priėmė, pasveikino, padėkos raštais ir atminimo dovanomis apdovanojo Savivaldybėje apsilankiusius baidarių sporto klubo „Angelai“ atstovus − gargždiškius Aidą Vilimienę ir Sigitą Bulovą, kurie Vengrijoje, Gyore, vykusiose planetos baidarių ir kanojų irklavimo maratono meistrų taurės varžybose mišrių dviviečių baidarių 50−54 metų amžiaus grupėje iškovojo aukso medalius.

 

Susitikime taip pat dalyvavo mero pavaduotoja Violeta Riaukienė ir Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė Liudmila Juknienė.

Sportininkai dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi, kad ne tik užsienyje, bet ir Lietuvoje, taip pat ir Klaipėdos rajone, atsiranda vis daugiau sportuojančių žmonių, − juolab irklavimo entuziastų. Visi vieningai sutarė, kad Klaipėdos rajone − keturių vandenų krašte – kitaip ir būti negali.

Planetos baidarių ir kanojų irklavimo maratono meistrų taurės varžybos, kuriose dalyvavo Aida ir Sigitas, vyko praėjusį trečiadienį ir ketvirtadienį Gyore (Vengrija), Danubės upėje. Į jas susirinko 370 baidarių ir kanojų irklavimo meistrų iš 34 pasaulio valstybių.

Dalyviai, kurių amžius iki 55 metų, rungėsi 22,2 km nuotolio distancijoje su 5 perbėgimo ruožais, o varžybų dalyviams, kuriems daugiau kaip 55 metai, taip pat moterims ir mišrioms įguloms bei irkluojantiems kanojas pakako įveikti 18,3 km nuotolį su 4 perbėgimo ruožais.

 

irkl1

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

 

Aida Vilimienė ir Sigitas Bulovas neturėjo lygių tarp dalyvių, kurių amžius 50−54 metai. Rungtyniaudami mišrių dviviečių baidarių grupėje mūsų įgula 18,3 km nuotolio atstumą įveikė greičiausiai − per 1:32:05,820 val. ir iškovojo aukso apdovanojimus. Antrąją vietą užėmė Australijos (1:35:15,320 val.), o trečiąją − Vengrijos įgula (1:40:09,230 val.)

Vienviečių valčių varžybose Aida Vilimienė 18,3 km nuotolį įveikė per 1:56:39.530 val. ir tarp moterų, kurių amžius 50−54 metai, užėmė 8 vietą. Nugalėjo Pietų Afrikos Respublikos atstovė Lis Hart, nuotolį įveikusi per 1:44:01.390 val. Tarp tokio pat amžiaus vyrų greičiausiai 22,2 km nuotolį per 1:39:08.640 įveikė taip pat Pietų Afrikos Respublikos atstovas − Lee McGregoras. Sigito Bulovo rezultatas 1:48:28.710 val. Jis liko 14-tas.

Aida Vilimienė treniruojasi Gargždų karjeruose, o Sigitas Bulavas – Minijoje. Abu sportininkai džiaugiasi, kad šie vandenys yra tinkami treniruotis ir pasirengti netgi pasaulio čempionatams. Abu jie – pavyzdys, kad joks amžius ir jokios sąlygos ne kliūtis siekti pačių aukščiausių rezultatų.

Klaipėdos rajono savivaldybė parėmė mūsų sportininkų dalyvavimą tarptautinėse varžybose 900 eurų. Taip pat sportininkai dėkingi UAB „Idmava ir partneriai“ vadovui už suteiktas patalpas sportinio inventoriaus laikymui.

 

irkl2

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 395 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,