Logo
 Spausdinti šį puslapį

Laisvalaikio centro bendruomenė su džiaugsmu grįžo į savo namus (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Sandros Vaičienės nuotr. Sandros Vaičienės nuotr.

Nors tiek Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro darbuotojai, tiek jį lankantys jaunieji gargždiškiai visada spinduliuoja gerą nuotaiką, penktadienį centre buvo juntama dar džiugesnė ir pakilesnė atmosfera – visi rinkosi į modernizuoto Laisvalaikio centro atidarymo šventę.

 

Pavargę, bet laimingi

Į šventę sugužėjo daugybė svečių: valdžios, Savivaldybės administracijos, Gargždų mokyklų ir kitų įstaigų atstovai. Pirmiausia jiems Laisvalaikio centro darbuotojai pristatė pastato istorijos vingius, o netrukus rimtį pakeitė šypsenos ir džiaugsminga jų daina „Grįžtam į namus“.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro direktorė Skaidra Karalienė neslėpė, kad ši diena centro bendruomenei yra itin reikšminga. Ji prisiminė, kad prieš pusantrų metų įstaigoje nebuvo šilto vandens, žiemą laikydavosi vos 10-11 laipsnių temperatūra, o kai kurie vaikai prisibijodavo eiti į tualetus.

„Smagu ir gera, kad galime pasigirti, kaip gražiai gyvename. Esame pavargę, bet tikrai labai laimingi“, – pokyčiais džiaugėsi Laisvalaikio centro direktorė.

Kol vyko pastato modernizacijos darbai, Laisvalaikio centras prieglobstį rado įvairiose Gargždų įstaigose: mokyklose, Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje, Gargždų atviroje jaunimo erdvėje. S.Karalienė tvirtino, kad tai buvo puiki proga susibendrauti su kitomis įstaigomis ir, žinoma, suprasti, kaip gera turėti savo namus. Tiesa, pasisakę mokyklų vadovai ir kiti patikino, kad Laisvalaikio centro ugdytinių kaimynystė visai netrukdė, priešingai – jų netgi trūks.

Šiuo metu Laisvalaikio centrą jau lanko daugiau nei 200 vaikų. Tikimasi, kad šis skaičius tik didės.

 

Saugojo autentiškumą

Perkirpus simbolinę juostą, pasipylė sveikinimai ir linkėjimai nepritrūkti kūrybiškumo ir energijos. Pasisakiusi Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rasa Jonauskaitė atkreipė dėmesį, kad vaikų užimtumas yra labai svarbus – vaikai mažiau šlaistosi gatvėmis, tad mažėja ir jų nusikalstamumas. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius pasidžiaugė jaunatvišku kolektyvu, jo gebėjimu pritraukti vaikus, kurie nori kurti, šokti, dainuoti.

Gražių žodžių negailėjo ir kiti sveikintojai, vėliau suskubę apžiūrėti atnaujintas Laisvalaikio centro patalpas ir pabendrauti su būrelių ar studijų vadovais.

Beje, modernizuojant pastatą, stengtasi išsaugoti jo autentiką. Iš pradžių jame veikė siaurojo geležinkelio Laugalių stotis, vėliau − vokiečių muitinė, Gargždų gimnazija, Pionierių vaikai. Taip pat jaunų mokytojų bendrabutis. Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos direktorė Irena Pintverytė prisiminė, kad tuo metu mokytojų bendrabutį daugelis vadino „pilaite“.

Laisvalaikio centro modernizacija atsiėjo 308 tūkst. Eur. Iš jų 138 tūkst. Eur skirta iš Europos Sąjungos fondų, 31 tūkst. Eur skyrė rajono savivaldybė.Modernizavimo darbus atliko UAB „Statybų techniniai sprendimai“, baldus kūrė ir gamino UAB „Lintuva“, pasistengusi, kad pastarieji būtų visai kitokie nei mokykloje ir vaikai galėtų laisvalaikį leisti visiškai kitokioje aplinkoje.

Vėliau prasidėjo visiems skirtos atvirų durų valandos, LK KASP Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Gargždų 302 kuopos kariai pristatė tarnybos būdus, ginkluotę, surengė varžybas. Po to visų laukė grupių „Jama&W“, „Laisvė“ ir „Netrink lentos“ koncertas.

 

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro atidarymo šventė – Sandros Vaičienės nuotraukose:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,