Mano Gargždai



Žemės ūkio naujovės ir problemos aptartos su svečiais iš ministerijos

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Žemės ūkio viceministras Saulius Cironka (centre) su Klaipėdos rajono savivaldybės vadovais ir savo komandos nariais. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr. Žemės ūkio viceministras Saulius Cironka (centre) su Klaipėdos rajono savivaldybės vadovais ir savo komandos nariais. Klaipėdos r. savivaldybės nuotr.

     Antradienį Savivaldybėje lankėsi Lietuvos Respublikos žemės ūkio viceministras Saulius Cironka, Žemės ūkio gamybos ir maisto pramonės departamento direktorius Rimantas Krasuckis ir ministro patarėja Danguolė Starkuvienė. Susitikime siauresniame rate dalyvavo meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Savivaldybės tarybos narė, Vietos ūkio ir kaimo reikalų komiteto pirmininko pavaduotoja Andžela Šakinienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojai Česlovas Banevičius ir Ligita Liutikienė.


     Aptartas problemų spektras labai platus – nuo žemės ūkio naudmenų tvarkymo rajone ir Europos Sąjungos išmokų iki melioracijos įrenginių remonto klausimų.

     Pradžioje meras pristatė pagrindinius duomenis apie žemės ūkio plėtrą mūsų rajone − pasidžiaugta, kad ūkininkaujama yra kasmet vis efektyviau, todėl ir apleistų žemės ūkio paskirties žemės plotų mažėja. Kalbėta apie ekologinių ūkių produkcijos teikimą į darželių, mokyklų ir sveikatos priežiūros įstaigas ir kaip reiktų sudaryti sąlygas, kad per viešuosius pirkimus daugiau galimybių turėtų ateiti vietinės, ypač ekologiškos produkcijos tiekėjai.

     Viceministras Saulius Cironka pristatė nemažai naujovių, aktualių visai respublikai, pokyčių, kurių sulauks ūkininkai dėl Europos Sąjungos paramos, − kad ji būtų dar efektyviau ir tikslingiau paskirstyta.

     Daug kalbėta apie pieno sektorių, − apie jo atsigavimą po Rusijos embargo, Europos Sąjungos paramą, kuri šaliai sudaro per 18 mln. litų, taip pat papildomą paramą, kurios dalis bus skirta kiaulių augintojams, apie pieno produkcijos pristatymą tarptautiniuose renginiuose, − ko dar trūksta mūsų gamintojams, kaip jie patraukliau galėtų pristatyti savo produkciją ir kt.

     Ateinančiais metais numatoma dviem savaitėmis paankstinti paraiškų surinkimo už deklaruotas žemės ūkio naudmenas terminą, – jei šiemet jis baigėsi birželio 15 d., tai 2016 m. – birželio 1 d.

     Susitikime su Savivaldybės administracijos darbuotojais – Žemės ūkio skyriaus ir seniūnijų specialistais – daugiausia kalbėta apie melioracijos problemas, − ypač apie Eketės užtvanką, kuriai sutvarkyti būtina parama iš Europos Sąjungos, tačiau Savivaldybė kol kas negali teikti paraiškos, nes ši užtvanka neįtraukta į melioracijos apskaitą.

     Susitikime su ūkininkais viceministras ir jo komanda atsakė daug konkrečių klausimų, žemės ūkio specialistai ir ūkininkai paraginti kuo daugiau rašyti į Žemės ūkio ministeriją.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 382 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,