Mano Gargždai



Drevernoje įspūdingai paminėtas Rudens lygiadienis

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Vienas iš įspūdingiausių šventės akcentų – skulptūros deginimas. Simos Ulvikienės nuotr. Vienas iš įspūdingiausių šventės akcentų – skulptūros deginimas. Simos Ulvikienės nuotr.

      Rugsėjo 19-ąją, šeštadienį, asociacija „KRIKRAGAA", Drevernos kultūros namai ir Klaipėdos etnokultūros centras pakvietė visus į Dreverną, kur buvo švenčiamas Rudens lygiadienis, Baltų vienybės diena. Antrą kartą organizuotame renginyje dėl įvairių kūrybinių veiklų netrūko jaunatviško entuziazmo.


      Programoje buvo galima rasti tradicinio folkloro elementų – šokio, dainų ir muzikos, teatro – spektaklių ar teatralizuotų veiksmų, šiuolaikinio meno – instaliacijų ar parodų, kino – animacijos seansų ir net sveikatinimosi elementų – pirties ceremonijų.

      Senojoje prieplaukoje karaliavo jaunimas – čia demonstruoti teatriniai „performansai", veikė dailės parodos, pirtis.
      J.Gižo etnografinėje sodyboje buvo vaidinamas Agluonėnų klojimo teatro spektaklis.

      Visoje Drevernoje šurmuliavo muzikantai iš Estijos, Latvijos, Baltarusijos, Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, dainininkai iš Priekulės ir vietiniai dreverniškiai. Bendrystę sujungė šokių akcija „Visa Lietuva šoka", tradiciniai liaudiški šokiai per visą naktį.

      Vienas iš ryškiausių ir įsimintiniausių renginio veiksmų – nendrinės skulptūros Senajame uoste deginimas. Ji laivu buvo nugabenta kaip Drevernos kranto ugnelė į Juodkrantės krantą.

      Organizatoriai gali džiaugtis, kad idėja sujungti įvairių kultūros, meno sričių atlikėjus, suteikiant galimybę susipažinti, pasikeisti patirtimi, ieškoti renginio idėjos sąlyčio taškų bendroje kūrybinėje plotmėje, tikrai pavyko.

      O artimiausioje ateities vizijoje – kultūrinė abiejų Kuršių marių krantų jungtis – kartu ir tuo pačiu laiku žymėti ir švęsti Rudens lygiadienio virsmą.

      Šventės rengėjų padėkos skrieja Algimantui ir Vytautui Stonšaičiams, Edmundui Samaliui, visam pulkui savanorių vaikų.

 

Šventės akimirkos – Drevernos kultūros namų, „Jordi NN" ir Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 361 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,