Mano Gargždai



Gribžinių kaime vyko Grybų šventė

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotrauka Gribžinių bendruomenės nuotrauka

Yra gražus posakis lietuvių tautosakoje: „Kaip grybai po lietaus“. Panašus vaizdas buvo ir rugsėjo pradžioje miesto gatvėse, kai vaikai vienas paskui kitą pradėjo rinktis į mokyklos suolus. Vieni noriai, su viltimi kažką išmokti, susirasti draugų... Kiti – nes taip reikia, ir niekur nedingsi. Bet nesvarbu, kokiomis nuotaikomis mokinukai žengia mokyklos link, visi norime, kad jų kelias būtų saugus.

 

Gribžinių bendruomenė rugsėjo 19-ąją, šeštadienį, surengė Grybų šventę, kurios metu suderino „mokslus“ su rudens teikiamais malonumais. Išmanios moteriškės stebino grybų patiekalais, o vyriškiai porino paslaptis apie gausias grybų radimo vietas.

Į svečius prie grybų sriubos pasikvietėme ir nuolatinę viešnią Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnę Rasą Jonauskaitę. Visą vasarą ji mokiusi mus saugiai elgtis kelyje, rudenį surengė žinių patikrinimą. Linksmai nusiteikę vaikai ir entuziastingi tėveliai vienas po kito „krimto“ sudėtingus klausimus. Vieni kitiems padėdami įveikėme klausimų viktoriną ir paprašėme priminti apie pavojus laukiančius kelyje tamsiu paros metu.

Esame dėkingi bendruomenės pareigūnei už vaizdingą paskaitėlę, kurios vaikai klausėsi ir įsidėmėjo, kad atšvaitai tamsų vakarą ir ankstyvą rytą padės būti labiau matomiems. Mažieji įsiminė, kad turint tik vieną atšvaitą (juostelę) būtina jį dėtis ant dešinės rankos riešo, o jei turi du – tai „puošti“ ne antrą rankytę, o dėtis teisingai ant dešinės kojos blauzdos, tik trečiuoju atšvaitu gali „papuošti“ kairiąją ranką, o ketvirtuoju – kairės kojos blauzdą.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir VĮ „Klaipėdos regiono keliai“ už dalyvavimą renginyje „Eismo saugumas bendruomenėse 2015“ visiems dalyviams skyrė dovanų su šviesą atspindinčiais elementais.

Esame įsitikinę, kad šventės dalyviai nuo šiol kelyje bus matomi ir tamsiu paros metu. Tačiau atšvaitas – ne skydas, jis nuo nelaimių neapsaugo, tad prašome visų vairuotojų elgtis atsakingai kelyje: nevairuokite neblaivūs, neužsiimkite pašaliniais reikalais prie vairo, sutelkite dėmesį į kelią ir tai, kas vyksta jame.

Gribžinių bendruomenės vardu dėkojame visiems šventės dalyviams, Klaipėdos AVPK Klaipėdos rajono PK bendruomenės pareigūnei R.Jonauskaitei, Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos ir VĮ „Klaipėdos regiono keliai“.

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 383 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,