Mano Gargždai



Kviečia pasitikrinti, ar gerai žinote kelių eismo taisykles

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr. Asociatyvi Simos Ulvikienės nuotr.

     Rytoj, penktadienį, 12 val. Lietuvos gyventojai galės pasitikrinti, ar gerai žino kelių eismo taisykles (KET). Šeštus metus iš eilės nacionalinį KET egzaminą rengianti ne gyvybės draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas" šiemet spręsti užduotis kviečia internetu, naujienų portale „Delfi".

 

     „Šis egzaminas – tai galimybė kiekvienam pasitikrinti, kaip puikiai žinote KET reikalavimus. Pernai dalyviai klydo vidutiniškai kas antrame iš 20-ties klausimų ir tik keturiems pavyko išspręsti egzaminą be klaidų. Užpernai rezultatai buvo dar prastesni. Tikimės, kad šiemet dalyviai klys mažiau, nes egzamino klausimyne yra daugiau praktinių situacijų, su kuriomis dažnai susiduriame realiame gyvenime. O paprastai vairuotojai praktiką išmano geriau, nei teoriją", – sakė egzamino organizatoriaus „Lietuvos draudimo" Gyventojų turto draudimo vadovas Andrius Gimbickas.

     Pasak jo, nacionalinis KET egzaminas yra tapęs masiškiausia savanoriška priemone, kuri paskatina vairuotojo pažymėjimą turinčius asmenis atnaujinti KET žinias. „Mūsų atliktas tyrimas parodė, kad pusė vairuotojų paskutinį kartą taisykles skaitė tik prieš laikydami tikrąjį vairavimo egzaminą. Daugybei vairuotojų tai buvo prieš 10, 20, 30 ar net daugiau nei 40 metų. O nuo to laiko KET reikalavimai keitėsi ne kartą. Todėl šiems vairuotojams savanoriškas nacionalinis KET egzaminas yra tapęs priemone įsivertinti, ar jų žinios atitinka šiandienos realybę, o kai kuriuos paskatina iš naujo perskaityti visas KET", – pasakojo A. Gimbickas.

     Kaip ir ankstesniais metais, šiemetiniame nacionaliniame KET egzamine dalyviams bus pateikta 20 egzamino klausimų, į kuriuos reikės atsakyti per 30 minučių. 10 geriausiai KET egzamino užduotis išsprendusių dalyvių bus apdovanoti „Lietuvos draudimo" įsteigtu prizu – nauju privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu su nemokama technine pagalba kelyje vieneriems metams. Visi nacionalinio KET egzamino nugalėtojai bus viešai paskelbti per dvi savaites po egzamino interneto puslapyje www.ld.lt/ket.

     Egzamino klausimyną sudarė A. Bialo vairavimo mokyklos direktorius – vairavimo mokytojas Aleksandr Bial. Tris iš 20-ties klausimų egzamino dalyviams užduos vaikai video forma, o vieną klausimų pasiūlė patys gyventojai – per „Lietuvos draudimo" puslapį „Facebook" socialiniame tinkle.

     Gyventojai, norintys dalyvauti nacionaliniame KET egzamine, turėtų įsijungti „Delfi" naujienų portalą penktadienį, rugsėjo 25 d., 12 val. ir prie pagrindinių naujienų ras egzamino klausimyną. Dėl prizų varžysis tie dalyviai, kurie pradės spręsti KET egzamino užduotis tarp 12:00 ir 12:30 valandos. Spręsti egzamino klausimus „Delfi" portale bus galima ir vėlesniu metu, tačiau tuomet jau nesivaržant dėl prizų.

     2014 metais nacionalinį KET egzaminą laikė daugiau nei 2 tūkst. žmonių, o po egzamino savo žinias pasitikrino dar 7 tūkst. gyventojų.

     Šiemet nacionalinį KET egzaminą „Lietuvos draudimas" rengia rudenį, kartu su kita bendrovės socialine iniciatyva – vaikų saugumo keliuose akcija „Apsaugok mane". Be šių socialinių saugaus eismo projektų „Lietuvos draudimas" taip pat įgyvendina pykčio keliuose mažinimo iniciatyvą „Nulis pykčio".

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 356 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,