Logo
 Spausdinti šį puslapį

Gargžduose vieši Vokietijos gimnazistai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

„Vaivorykštės“ gimnazijoje vėl lankosi  Švabacho menų gimnazijos gimnazistai.

 

Šį ketvirtadienį Savivaldybėje juos priėmė meras Vaclovas Dačkauskas, jo pavaduotoja Violeta Riaukienė, Administracijos direktoriaus pavaduotoja Ligita Liutikienė.

Draugystė ir apsikeitimai viešnagėmis jau vyksta per 22 dvejus metus, taigi – tai ne naujiena nei mums, nei vokiečiams, tačiau kaskart vis kiti abiejų šalių gimnazistai gauna galimybę pasisvečiuoti, pasisemti žinių, susipažinti su regionų kultūra, tradicijomis, gamta ir žinoma, naujais savivaldybių pasiekimais.

Meras mokiniams trumpai pristatė Klaipėdos rajoną – jo istoriją, ekonomiką, kultūrą, švietimą, papasakojo apie pastarųjų metų pasikeitimus ir pasiekimus. Kaip vieną svarbiausių šių metų sėkmingų projektų  įvardijo Gargždų kino teatro „Minija“ rekonstrukciją, paminėjo, jog visas rajonas laukia ir daugiafunkcio centro su baseinu, sporto aikštėmis ir ledo arena statybos. Tai – ambicingas Savivaldybės planas.

Vokiečiai per porą dešimtmečių taip pat pasimokė kai ko ir iš mūsų: jie perėmė idėją dėl mokinių maitinimo – ir dabar Švabacho menų gimnazijoje taip pat yra valgykla. O šiemet labai susižavėjo „Vaivorykštės“ gimnazijos muziejumi, - planuoja įsirengti tokį ir savo gimnazijoje.

Susitikimo pabaigoje apsikeista atminimo dovanomis.

 

small ikdfbg6003

Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,