Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Pyragų dienos“ organizatorės pradeda ligoniuko paieškas

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Šiemet „Pyragų diena“ aukoti pakvies jau ketvirtą kartą. S.Ulvikienės nuotr. Šiemet „Pyragų diena“ aukoti pakvies jau ketvirtą kartą. S.Ulvikienės nuotr.

     Gargžduose vykstanti gerumo akcija „Pyragų diena" šiemet jau ketvirtą kartą pakvies ištiesti pagalbos ranką sergančiam vaikui.


     Renginio sumanytojos – savanorės gargždiškės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė. Prieš ketverius metus jos, pradėjusios organizuoti šį kilnų pyragais kvepiantį renginį, negalėjo įsivaizduoti, kad aplink gyvena tiek dosnių ir geraširdžių žmonių.

     Pirmosios labdaros akcijos metu aukos buvo renkamos Gargždų „Minijos" progimnazijos pradinių klasių moksleivei Marijai Šliuožaitei, sergančiai sunkia genetine liga. Mergaitei tuomet buvo paaukoti 4 tūkst. litų.

     Antrosios akcijos metu geraširdžiai žmonės aukojo diabetu sergančiai Akvilei Ataitei iš Gargždų. Mergaitei buvo reikalinga insulino pompa. Šis prietaisas kainavo 13 tūkst. litų. I.Jonušaitė ir E.Akrutaitė surinko 5 tūkst. litų, 8 tūkst. litų skyrė Aleksandro Gridino labdaros fondas.

     Akcijos finansinė parama buvo naudinga ir vėžaitiškiui Vykintui. Sunkią traumą patyrusiam vaikinui pernai iš viso buvo paaukota 8430,82 litų. Kaip pasakojo I.Jonušaitė, reabilitacijos dėka, kuriai ir buvo išleistos surinktos lėšos, Vykintas jaučia pagerėjimą.

     „Siekiame padėti kuo jaunesniems vaikams, taigi tie, kurie serga sunkia liga ir kuriems labai reikalinga pagalba, gali su mumis susisiekti elektroniniu paštu ir papasakoti savo istoriją. Taip pat mums labai svarbu žinoti, kaip galime padėti. Laiške reikėtų ne tik papasakoti apie save, bet ir įvardyti, kam būtų panaudota mūsų parama. Norime žinoti, ar už ją bus įsigyta kokia nors įranga, vaistai, o gal finansinė parama reikalinga dažnoms kelionėms pas medikus", – kalbėjo I.Jonušaitė.

     Laiškus su istorijomis ir pagalbos prašymus merginos kviečia siųsti el.paštu iki spalio 18 d.

     „Jeigu žinote, kam reikalinga pagalba, būtinai mums parašykite, susisieksime, pabendrausime", – kvietė geradarės.

     Ketvirtoji „Pyragų diena" šiemet vyks gruodžio 13 d. nuo 11 iki 15 valandos „Lijo" konferencijų salėje.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,