Mano Gargždai



Keturių vandenų festivalis: teatro mėgėjams – spektakliai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotrauka. Asociatyvi Sandros Vaičienės nuotrauka.

Keturių vandenų festivalis įsibėgėja. Jau spalio 8-ąją, ketvirtadienį, Gargždų kultūros centre lankytojams bus pristatyti du spektakliai.

   

Klaipėdos rajono gyventojai turės galimybę pamatyti du Šiaulių dramos teatro kūrinius: 11 val. bus rodomas spektaklis „Mikė“, skirtas vaikams, ir 18 val. – spektaklis suaugusiesiems „Dibukas“.

   

Vienos dalies spektaklio vaikams inscenizacijos autorius ir režisierius – Algimantas Pociūnas. Spektaklis statytas pagal A.A.Milne knygą „Pūkuotuko pasaulis“. Neprilygstamasis Mikė ir jo ištikimieji draugai – Paršelis, Triušis, Tigras, Asiliukas Nulėpausis ir išmintingoji Pelėda – leidžiasi į daugeliui gerai žinomus, bet niekada neatsibostančius nuotykius. Spektaklyje skamba daug juoko, muzikos ir linksmų Mikės eiliuotų dainelių. Spektaklis „Mikė“ – puiki galimybė susitikti su mylimais personažais, apsilankyti Šimtamylėje Girioje, pasisvečiuoti pas Paršelį, „pafilosofuoti“ drauge su Mike, linksmintis kartu su Tigru, klausytis Pelėdos pasakojimų ar rasti uodegą nelaimingajam Asiliukui.

Bilieto kaina: 2 Eur suaugusiesiems, 1,5 Eur grupėms nuo 10 žmonių (mokytojams nemokamai).

     

Simono Anskio pjesės motyvais statytą dviejų dalių mistinę muzikinę dramą „Dibukas“ režisavo Raimundas Banionis. „Dibukas“ – spektaklis-sakmė, paremta žydų tautosaka, mistika ir giliu psichologiškumu. Turtingas pirklys nori ištekinti savo dukterį Lėją už pasiturinčio ir išvaizdaus jaunuolio, nepaisydamas merginos jausmų dingusiam mylimajam ir jaunystės draugui duoto pažado, kad jų vaikai susituoks. Mylimasis Chonenas į miestą netikėtai grįžta vestuvių išvakarėse, įvaldęs mistines Kabalos galias. Visus planus apverčia mįslinga jaunuolio mirtis ir dar paslaptingesnis Lėjos negalavimas. Dvi mylimųjų sielos apsigyvena viename kūne, kad galėtų būti kartu amžinai. Tėvas susirūpina, kokia liga įsimetė į dukters kūną, ir kreipiasi pagalbos į rabiną. Amžinas klausimas: meilė – tai dovana, liga ar apsėdimas?

Bilieto kaina: 3 Eur suaugusiesiems, 1 Eur neįgaliesiems, vaikams, senjorams.

    

Keturių vandenų festivalio renginiai tęsis spalio 15-ąją – vyks šokio diena. Gargždų kultūros centre 18 val. Kauno šokio teatras „Aura“ rodys spektaklį „Aš paprašiau šaltinio vandenėlio atsigert“.

Spalio 21-ąją ir 22-ąją – muzikos dienos. Spalio 21 d. Gargždų kultūros centre 18 val. koncertuos Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai aš“, organizuojamo Kultūros ir švietimo centro Vilniaus mokytojų namų, dalyviai. O spalio 22 d. kavinėje-viešbutyje „Lijo“ 18 val. rengiamas jaunimo muzikos vakaras. Šis renginys bus nemokamas.

       

Daugiau informacijos – plakatuose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 253 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,