Mano Gargždai



Dovilų bendruomenė atliktais darbais džiaugėsi rudens sportinėje iškyloje

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Iškylos metu doviliškiai pasodino vienybės ąžuolą. Iškylos metu doviliškiai pasodino vienybės ąžuolą.

Prieš kelerius metus retas kuris būtų patikėjęs, kad Doviluose bulvėmis buvęs apsodintas laukas virs pramogų ir laisvalaikio parku, kuriame šiandien laiką laidžią ne tik vietiniai gyventojai, bet ir atvykusieji iš kitų miestelių. Neatpažįstamai vietovė pasikeitė iniciatyvių doviliškių dėka. Sekmadienį jie rinkosi į iškylą, kurios metu ne tik aptarė nuveiktus ir planuojamus darbus, bet ir drauge pramogavo.

 

Pasodino vienybės ąžuolą

Dovilų bendruomenės pirmininkė Šarūnė Petruškevičienė pasakojo, kad bendruomenę šiuo metu sudaro per 30 narių. Didžioji jų dauguma – naujakuriai arba nesenai gyvenantys Doviluose. Pasak jos, norėjosi visus sukviesti artimiau susipažinti, pasidžiaugti vieni kitais ir atliktais darbais, paragauti Dovilų šeimininkių atneštų vaišių – todėl sekmadienį buvo surengtas rudens sportinis „piknikas“.Savanorystės skatinimo renginį dalinai finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė.

Popietės metu buvo įteiktos padėkos prisidėjusiesiems prie bendruomenės veiklų įgyvendinimo, savanoriams. Seniūnaitis Antanas Skiotys organizavo šaudymo, smiginio varžybas, Dovilų vaikų lopšelio-darželio „Kregždutė“ direktorės pavaduotoja Laimutė Songailienė – linksmybes mažiesiems. Dovilų jaunimas sužaidė draugiškas futbolo varžybas. Be to, buvo pasodintas simbolinis vienybės ąžuolas, kurį iš savo tėviškės atvežė doviliškio Tomo Sermončio šeimyna.

Renginio metu bendruomenės pirmininkė Š.Petruškevičienė pasidžiaugė gražiu ir prasmingu savanorių darbu.  

„Vienas iš svarbiausių bendruomenės tikslų – Dovilų šeimos pramogų ir laisvalaikio parko įrengimas. Siekdama sutvarkyti šią Doviluose esančią visuomenės poreikiams skirtą teritoriją bendruomenė 2013, 2014 m. rašė projektus, jų lėšomis įrengė vaikų žaidimų aikštelę, lauko treniruoklius. Iš projektų įrenginiams 2013–2014 metais gauta 14 481 Eur. Iš Klaipėdos rajono savivaldybės – 869 Eur (2014 m.). Bendrovė „Mars Lietuva“ per dvejus metus skyrė 463 Eur“, – teigė Š.Petruškevičienė.

 

dovilai vid

Parko teritorija pasikeitė neatpažįstamai. 

 

Išsprendė automobilių stovėjimo problemą

Puoselėjant parką, nuveikta daugybė gražių darbų. Š.Petruškevičienė prisiminė, kad pavasarį buvo suorganizuotas Mamyčių turgelis bei Šeimų šventė. Jų metu surengta loterija ir lėšų  rinkimo akcija, o surinkti pinigai panaudoti parko puoselėjimui.

Pavasarį buvo išarta ir išlyginta teritorija šalia treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelės, užsėta žolė. Žemės tvarkymo darbus savanoriškais pagrindais atliko ūkininkas Vilius Žiogas, o žolės sėklų nupirko Dovilų socialinių iniciatyvų centras.

„Turėjome didelę problemą su tuo, kad nebuvo automobilių stovėjimo aikštelės ir mašinos važiuodavo prie pat įrenginių. Girininkas Arūnas Samoška pasirūpino mediena, Dovilų seniūnija – medienos paruošimu,  įkasimu. Taip bendromis jėgomis buvo įrengta automobilių stovėjimo aikštelė“, – pasakojo Š.Petruškevičienė.

Taip pat buvo pagamintos šaškių žaidimo lentos ir pritvirtintos ant suoliukų prie tinklinio aikštelės bei Dovilų karjerų. Kaip tvirtino bendruomenės pirmininkė, lentos pagamintos iš gyventojų paaukotų lėšų, o jų pritvirtinimu pasirūpino Valukonių ir Kontenių šeimos: „Šios šeimos itin rūpinasi aplinkos apsauga. Jos pagamino ir parke pritvirtino lenteles su užrašu „Prašome nešiukšlinti“.

 

Gyventojai džiugina gražiais darbais

Vėliau darbai sekė vienas kitą: pabaigta įrengti tinklinio aikštelė, Klaipėdos rajono sporto centro pagalba pakabintas tinklinio tinklas, pastatytas lauko biotualetas, pirktas iš projekto lėšų.

„Būsimasis Doviliškis Evaldas Ženčius atsiliepė į kvietimą ir savo medžiagomis bei darbu pagamino namelį-pavėsinę vaikams. Stogo dangą padovanojo Eligijos ir Dariaus Žukauskų šeima. Eligija – Dovilų bibliotekininkė, inicijuojanti daug gražių renginių bibliotekoje. Metalą, reikalingą pavėsinės tvirtinimui, padovanojo Mariaus Tamošaičio ir Jolantos Rupainienės šeimos. Smagu, kad E.Ženčius  nutarė padovanoti mažiesiems doviliškiams ne vieną, o tris pavėsines. Likusios dvi parke bus pastatytos iki kitos vasaros“, – gražiais gyventojų darbais džiaugėsi Š.Petruškevičienė.

Ji pridūrė, kad jau antrus metus prie parko puoselėjimo iniciatyvos prisijungia bendrovė „Mars Lietuva“.

„Ji skyrė paramą futbolo vartų gamybai ir montavimui. Buvo nupirktas metalas, vartų tinklas. Sporto centras pasirūpino vartų pagaminimu, atvežimu. Ypač norisi padėkoti įstaigos direktoriui Vaidui Liutikui, kuris labai padeda  įrengiant aktyvaus laisvalaikio erdves parke. Siekiant užtikrinti saugumą, esame nupirkę vielos tinklo tvoros ir tikimės iki rudens pabaigos aptverti erdvę už futbolo vartų“, – vylėsi Dovilų bendruomenės pirmininkė.

Ji pridūrė, kad Dovilų seniūnaitis A.Skiotys ir Dovilų etninės kultūros centro meno vadovas Donatas Bielkauskas savo medžiagomis sukalė ir parke pastatė skelbimų lentą bei suremontavo vandalams užkliuvusį vaikų namelį.

„Visus darbus mes darome kartu su Dovilų seniūnija. Esame jai labai dėkingi už palaikymą, bendrystę. Ypač norime padėkoti seniūnei Nijolei Ilginienei, jos pavaduotojui Benui Duotui ir seniūnijos darbuotojui Vytautui Simpukui. Be šių žmonių geranoriškumo mes patys nieko nepadarytume“, – pabrėžė Š.Petruškevičienė.

 

25piknikas

Prisidėjusieji prie bendruomenės veiklų įgyvendinimo pradžiuginti padėkomis.

 

Darbai vyksta gerų norų dėka

Doviliškiai sustoti neketina – jau svarstoma, kokius darbus dar reikėtų atlikti, „verda“ idėjos ir mintys.

Pikniko“ metu atlikome nedidelę apklausą, ko labiausiai trūksta gyventojams. Paaiškėjo, kad žmonės labiausiai pasigenda takelių su suolais, apželdinimo, daugiau aktyvaus laisvalaikio zonų: krepšinio aikštelės, daugiau įrenginių vaikams. Ieškosime galimybių teikti projektą parko tvarkymui. Taip pat atliksime daugiau apklausų, kad išsiaiškintume didesnio gyventojų skaičiaus poreikius, – teigė Š.Petruškevičienė. – Labai norime kad mūsų vizijos „nugultų“ į architektų parengtą parko projektą. Deja, tai – brangus darbas ir greičiausiai pagalbos  kreipsimės į Klaipėdos rajono savivaldybę“.

Bendruomenės pirmininkė pridūrė, kad gražių svajų turi ir jaunieji gyventojai. Dovilų jaunimas, propaguojantis gatvės gimnastiką, labai nori kad lauko treniruoklių zona būtų papildyta gimnastikos įrenginių kompleksu.

„Savo jėgomis kitais metais, manau, pastatysime sūpynes su pakabinamu suolu, skirtas suaugusiesiems – kad atėjusios mamos su vaikais galėtų pasisupti. Vaikams įrengsime smėlio dėžę, prie suoliukų pastatysime šiukšlines, nes jų šiuo metu trūksta.  Šiais metais savanorių įsijungimo pavyzdys puikiai parodė, kad gerų norų vedini galime padaryti daug darbelių. Maži darbeliai susilieja į vieną didesnį ir taip aplinka palengva keičiasi. Ar kas galėjo pagalvoti, kad čia, kur anksčiau augo bulvės, atsiras erdvė, traukianti ne tik doviliškius, bet ir gargždiškius?“ – klausė Š.Petruškevičienė.

 

Įteikė padėkas

Sekmadienį vykusios iškylos metu bendruomenė įteikė padėkas iniciatyviems ir darbštiems gyventojams, pagalbininkams ir kitiems, prisidėjusiems prie parko puoselėjimo.

Už nuoširdžią pagalbą puoselėjant Dovilų pramogų ir laisvalaikio parką, iniciatyvumą ir savanorystę padėkos įteiktos Benui Duotui, Dovilų seniūnijos seniūnei Nijolei Ilginienei, Eligijos ir Dariaus Žukauskų šeimai, Rosvaldo ir Renatos Jurtautų šeimai, Jolantai Rupainienei, Dovilų seniūnaičiui Antanui Skiočiui, Klaipėdos rajono savivaldybės sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui, Žanetos ir Arūno Samoškų šeimai, Donatui Bielkauskui, Kontenių ir Valukonių šeimoms, Evaldui Ženčiui, Vytautui Simpukui, Mariui Tamošaičiui, ūkininkui Viliui Žiogui, UAB „Mars Lietuva“, Dovilų pagrindinės mokyklos direktoriui Arūnui Grimaliui.

Už nuoširdžią bendrystę ir pagalbą įgyvendinant Dovilų bendruomenės veiklas padėkas gavo Dovilų etninės kultūros centras, Dovilų vaikų lopšelis-darželis „Kregždutė“.

Už iniciatyvumą ir nuoširdžią savanorystę Dovilų bendruomenės veikloje padėkota Laimai Sungailienei, Sonatai Klumbienei, Rasai Banienei, Agnei Rudgalvienei, Ritai Kauneckienei, Astai Dambrauskei, Jūratei Dobrovolskienei, Tomui Sermončiui, Nijolei Žiupkienei, Veronikai Bernotienei.

 

Iškylos akimirkos – Rasos Banienės, Rosvaldo ir Renatos Jurtautų bei Antano Skiočio nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 254 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,