Mano Gargždai



Žaibiškas apiplėšimas Plungės rajone baigėsi žaibišku sulaikymu (video)

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

     Spalio 15 d. po pietų Plungės rajono Stanelių kaime į parduotuvę įsiveržė trys kaukėti ir ginkluoti užpuolikai. Pargriovę ant žemės dvi parduotuvės patalpose buvusias pardavėjas, plėšikai „iššlavė" kasos aparato stalčių, inkasacijai paruoštus pinigus, cigaretes ir asmeninius pardavėjų turėtus grynuosius pinigus.


     Užpuolikai apiplėšimui buvo gerai pasiruošę: prie parduotuvės privažiavo nuomotu automobiliu, buvo užsimovę pirštines, kaukes, turėjo ir ginklą.

     Tačiau plėšikams su grobiu toli pabėgti nepavyko. Klaipėdos rajone, prie Vėžaičių, juos sustabdė policijos patruliai. Tiesa, vienas įtariamasis, palikęs savo bendrus automobilyje, bandė bėgti, tačiau nesėkmingai.

     Automobilyje, kuriuo buvo vykta į nusikaltimo vietą, buvo rasta dalis iš parduotuvės pagrobtų pinigų – maišeliai su monetomis ir popierinės kupiūros, alkoholinių gėrimų buteliai, salone buvo išmėtyti cigarečių pakeliai bei daiktai, kurie galimai buvo panaudoti apiplėšimo metu. Dalį pagrobtų pinigų – daugiau nei 2000 eurų, parduotuvės pinigų inkasacijos kvitą įtariamieji slėpė net apatiniuose.

     Nustatyta, kad nusikaltimą įvykdė 1994, 1986, 1975 ir 1979 metais gimę Plungės rajono savivaldybės gyventojai.

     Jauniausias iš įtariamųjų, 1994 m. gimęs niekur nedirbantis vaikinas, teistas keturis kartus – už viešosios tvarkos pažeidimą, vagystę bei neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis be tikslo jas platinti.

 

 

     1986 m. gimęs įtariamasis anksčiau teistas 9 kartus už vagystes, plėšimus bei pasipriešinimą valstybės tarnautojui, šiuo metu nedirbantis, registruotas Darbo biržoje.

     1979 m. metais gimęs vyras praeityje teistas už nužudymą, vagystes, plėšimą ir sukčiavimą, taip pat niekur nedirbantis, Darbo biržoje neregistruotas.

     1975 m. gimęs vyresnysis jo brolis Lietuvoje teistas 10 kartų – už vagystes, nusikalstamu būdu įgyto turto realizavimą, neteisėtą nešaunamojo ginklo nešiojimą, nusikalstamo susivienijimo subūrimą ir turto prievartavimą, melagingų parodymų davimą. Be to, 2015 metais jis teistas Vokietijoje bei Lenkijoje.

     Šiuo metu tikrinamos versijos, ar šie asmenys nėra susiję ir su dar keliais Klaipėdos apskrityje įvykdytais plėšimais.

     Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – suėmimas.

     LR BK 180 str. 3 d. už plėšimą pagrobus didelės vertės turtą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 10 metų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 532 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,