Mano Gargždai



Pilnaties įtaka: Tarybos posėdyje netrūko chaoso

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
mano-gargzdai.lt fotomontažas. mano-gargzdai.lt fotomontažas.

Nors vis svarstoma, ar pilnatis kaip nors veikia žmones, po ketvirtadienį vykusio Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdžio galima daryti išvadą – veikia, dar ir kaip. Erzelio netrūksta beveik kiekviename posėdyje, tačiau šįsyk rimtu darbu apskritai „nekvepėjo“ – dauguma politikų buvo išsiblaškę, negirdėjo vieni kitų ir mieliau svaidėsi kandžiomis replikomis ir juokeliais.

 

Garažų bendrijoms – ilgesnis deklaracijų terminas

Iš viso Tarybos posėdyje apsvarstyti bemaž 50 klausimų.

Politikų sprendimu, pratęstas terminas, iki kada pavėlavusios pateikti deklaracijas garažų bendrijos galės deklaruoti faktinį komunalinių atliekų kiekį už 2015 metus. Tą jos galės padaryti ne vėliau kaip iki šių metų lapkričio 30 d.

Kai kurie Tarybos nariai suabejojo, ar garažų savininkai neims piktnaudžiauti ir deklaruoti tik minimalią, nė 1,50 Eur nesiekiančią, metinę sumą.

„Manau, visi žinome, kad garažų bendrijos turi ne minimalų atliekų kiekį. Ir tos atliekos dažniausiai patenka pas kaimynus. Aš galvoju, kad su minimaliu kiekiu jie neprivalės netgi normalaus skaičiaus konteinerių turėti bendrijose“, – mintimis dalinosi Tarybos narys Algirdas Liaudanskis.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir aplinkosaugos skyrius vedėjas Virgilijus Liepinis informavo, kad vykusių pasitarimų metu garažų bendrijos patikino, kad teršia esą ne jie – šiukšles atveža ir palieka kiti.

 

Sekretoriate pritrūko darbuotojų

Diskusijų audros įsismarkavo ėmus svarstyti siūlymą padidinti Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato pareigybių skaičių.

Anksčiau buvo patvirtintos 4 pareigybės, tačiau pritrūko dar vienos – juristo.

Naujai įkurtos pareigybės darbuotojo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms 1 mėn. reikėtų 1151,42 Eur, metams – 13817,04 Eur.

„Ar mes nesakėme, kad neskubėkite, sudarykime darbo grupę, padiskutuokime, išanalizuokime, kokie bus poreikiai, kokių specialistų reikės. Dabar jūs kiekvieną mėnesį didinate Tarybos sekretoriato pareigybių skaičių, taip pat ir biudžeto išlaidų skaičių“, – pasisakė Aivaras Vasylius.

Jam antrino Nerijus Galvanauskas: „Tokiu tempu „važiuodami“ kitą mėnesį mes įdarbinsime vairuotoją, po to architektus... Aš galvoju, kad mero institucija yra labai svarbi, bet šiai dienai Sekretoriatas neteikia jokios pridėtinės vertės savivaldai. Savivaldybės administracija, iš kurios mes iškėlėme darbuotojus, įgyvendina investicinius projektus, teikia viešas paslaugas. Mero sekretoriatas neteikia jokių paslaugų, o mes pučiame tą aparatą“.

 

Sekretoriatas dirba tik merui?

Sprendimo projektui nepritarti siūlė ir Aušra Norvilienė, pastebėjusi, kad Sekretoriatas „pučiasi“, o jo funkcijos iki šiol lieka neaiškios.

„Teko susidurti, rengiant sprendimo projektą. Teisinio reguliavimo išvados nebuvo kam parašyti. Ir dabar pateiktoje pareigybių aprašymo versijoje nematau, kad naujo etato steigimas išspręstų tą klausimą“, – dėstė A.Norvilienė.

Priekaištų, kad Sekretoriatas dirba vien tik rajono merui, turėjo ir daugiau opozicijos atstovų.

„Sekretoriatas dirba merui. Susidūriau pats asmeniškai, teikdamas sprendimo projektą. Tiesiai šviesiai buvo pasakyta, kad Sekretoriatas turi mero nurodymą ir ruošia tik mero siūlytus klausimus“, – patikino A.Liaudanskis.

Visgi 19 Tarybos narių pritarė Sekretoriato pareigybių skaičiaus didinimui, 6 buvo prieš, o 1 susilaikė.

 

Žada įrengti lengvosios atletikos maniežą

Prieštaringomis nuomonėmis apsikeista ir diskutuojant apie užmačias šalia Gargždų „Kranto“ pagrindinės mokyklos esančias apleistas buvusios šaudyklos patalpas iš pagrindų renovuoti ir pritaikyti lengvaatlečiams (plačiau apie tai skaitykite ČIA).

Tikimasi teikti paraišką ir šiam projektui įgyvendinti gauti Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo paramą. Bendra projekto vertė, kaip nurodoma aiškinamajame rašte, – 362 000 Eur (be PVM).

Nors ir pripažino, kad sporto infrastruktūrą mieste būtų naudinga gerinti, kai kuriems politikams viltis gauti tokią paramą pasirodė utopinė. Dainius Šatkus atkreipė dėmesį, kad, išanalizavus viešai prieinamus duomenis, galima tikėtis gauti nebent 10 proc. reikalingų lėšų. Likusi piniginė našta gultų ant Savivaldybės „pečių“.

Vaclovas Macijauskas pasiūlė priimti protokolinį sprendimą ir apriboti Savivaldybės prisidėjimą prie projekto įgyvendinimo, pavyzdžiui, 50 proc.

Visgi meras balsavimui pateikė pirminį sprendimo projektą, patikinęs, kad, jei reikės, bus balsuojama ir dėl protokolinio sprendimo. Daugumai politikų pritarus, V.Dačkauskui balsavimas dėl protokolinio sprendimo pasirodė nebereikalingas, tad V.Macijauskui teko jo kaulyte kaulyti. Pavykus tai padaryti, merui „užkliuvo“ siūlomo protokolinio sprendimo formuluotė, tad nepritariantieji brangiai buvusios šaudyklos renovacijai liko it musę kandę.

 

Įteikė padėką

Nerimastingą posėdį praskaidrino Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ prezidento, Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ prezidento Algio Vasiliausko ir Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ generalinio sekretoriaus Giedriaus Grybausko vizitas.Klaipėdos rajono savivaldybė VIII seniūnijų sporto žaidynėse iškovojo antrą vietą, tad svečiai V.Dačkauskui įteikė taurę ir diplomą. Klaipėdos rajono savivaldybės sporto centro direktoriui Vaidui Liutikui įteikta padėka už asmeninę iniciatyvą vykdant seniūnijų sporto žaidynes ir Europos sporto savaitės „BeActive“ projektus.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 269 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,