Logo
 Spausdinti šį puslapį

„Keturių vandenų“ festivalis grįš su naujovėmis

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lino Gruzdžio nuotrauka. Lino Gruzdžio nuotrauka.

Spalio mėnesio vakarus nuspalvino ne tik rudenėjančios gamtos peizažai, bet ir pirmą kartą vykusio „Keturių vandenų“ festivalio renginiai, vilioję savo įvairove. Nors baigiamasis festivalio koncertas įvyko vos praėjusią savaitę, jo organizatoriai jau generuoja mintis, ką Klaipėdos rajono gyventojams pasiūlys kitais metais.

            

Įžanga į festivalio renginius žengta gegužės mėnesio pabaigoje. Gargždiškiai ir miesto svečiai turėjo galimybę pamatyti Klaipėdos jaunimo teatro aktorių ir violončelių dueto „TQK DUO“ pasirodymus.

Vienas kitą festivalio renginiai ėmė vyti spalio mėnesį. Kino teatre „Minija“ vyko susitikimas su romantinės komedijos „Dėdė, Rokas ir Nida“ kūrybine grupe ir šio filmo seansas, Gargždų kultūros centre Šiaulių dramos teatras pristatė spektaklius „Mikė“ ir „Dibukas“, Kauno šokio teatras „Aura“ rodė spektaklį „Aš paprašiau šaltinio vandenėlio atsigert“. Taip pat Kultūros centre koncertavo Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai aš“, organizuojamo Kultūros ir švietimo centro Vilniaus mokytojų namų, dalyviai, o kavinėje-viešbutyje „Lijo“ surengtas jaunimo muzikos vakaras.

                  

„Keturių vandenų“ festivalio ciklą užbaigė specialiai renginiui suburtas projektas – roko ir džiazo dvikova.

Scenoje savo talentu susirinkusiuosius kerėjo Artūras Anusauskas, Tadas Dešukas, Vytautas Labutis ir Aurelijus Globys.

Po geros muzikos pliūpsnio pakylėtų renginio dalyvių Gargždų kultūros centro aikštėje laukė staigmena – grupės „Voicelless“ (Tomo Mikalausko, Karolio Vaičiulio, Konrado Daukšo) iš Klaipėdos pasirodymas.

                

Lino Gruzdžio vaizdo įrašas iš roko ir džiazo dvikovos:

                        

Gargždų kultūros centro renginių režisierius Vaidas Kvedaras paklaustas reziumavo, kad pirmasis „Keturių vandenų“ festivalis pavyko.

Jis prisiminė, kad festivalio atidarymo ceremoniją, vykusią ant Kultūros centro stogo, kiek pakoregavo oro sąlygos. V.Kvedaras svarstė, kad būtų šaunu kitą kartą ant stogo surengti visą festivalio atidarymo renginį.

Režisierius džiaugėsi, kad į festivalį įsijungė ir kino teatras „Minija“. Jis neatmetė galimybės, kad kitąmet kino mėgėjams festivalio metu galėtų būti parodyta daugiau trumpametražių filmų.

Festivalio rengėjai neatsisakė ir anksčiau Klaipėdos rajone vykusio festivalio „Skambant gitarai“ akcentų – dainuojamosios poezijos.

„Įdirbis išsaugotas – tai dainuojamosios poezijos festivalis „Tai aš“. Nesiekiame sunaikinti festivalių, tačiau visada reikia atsinaujinti, kad žiūrovai vėl būtų sudominti“, – teigė V.Kvedaras.

                  

V.Kvedaras tvirtino, kad sunku vertinti, kuris pasirodymas sulaukė didžiausio susidomėjimo – nors festivalis nebuvo „popsinis“, žiūrovai ėjo į visus renginius.

„Galbūt mums labiau patiko viena, žiūrovams – kita. Turi būti visokių renginių. Taip žmonės prusinami, o ne vien nuvalkiotą produkciją žiūri, ką dažniausiai mums televizija pateikia“, – savo mintimis dalinosi Kultūros centro renginių režisierius.

                      

V.Kvedaras patikino, kad keturių vandenų krašto tema ateinančiais metais bus išlaikyta, tik su pasirinkta kita koncepcija. Jis mąstė, kad būtų įdomu festivalį iš tikrųjų surengti prie visų keturių vandenų, juolab, kad ne visi miestai ir miesteliai turi tokią galimybę.

„Vienas koncertas vyktų prie Kuršių marių, kitą savaitgalį – prie Minijos, Karklėje ir prie Kapstato ežero. Su investicijomis, rėmėjais būtų galima „iškelti“ renginį iki respublikinio festivalio“, – kalbėjo V.Kvedaras.

                  

Baigiamojo festivalio renginio akimirkos – Lino Gruzdžio nuotraukų galerijoje:

 

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,