Logo
 Spausdinti šį puslapį

Daupariškiai rinkosi į Helovino vakarėlį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Renginio akimirka. Dauparų bendruomenės nuotr. Renginio akimirka. Dauparų bendruomenės nuotr.

     Dažnai sakoma, kad Helovinas – amerikietiška šventė. Klystate, nes, pasirodo, Helovino šaknys – Airijoje. Šiai šventei pradžią davė senovės airių Naujieji metai, kurie buvo švenčiami lapkričio pirmąją. Buvo tikima, kad tą dieną visų per tuos metus mirusių žmonių sielos grįžta pas gyvuosius. Kaip minėta, Helovino šventė išlikusi dar nuo senovės keltų. Vėliau žaismingą Vėlinių sutikimo tradiciją perėmė airiai, o iš jų ji išplito po visą pasaulį.

 

     Šią šventę perėmė ir daupariškiai. Spalio 29 dieną Dauparų „Strategai" surengė vakarėlį Dauparų kultūros namuose, į kurį buvo kviečiamas įvairaus amžiaus jaunimas. Pagrindinė šio vakarėlio tema– kraujas, todėl ir iš dalyvių buvo reikalaujama šiurpi išvaizda.

     Saulei nusileidus, dalyviai, norintys įeiti į vakarėlį, turėjo įveikti išbandymą. Pirmasis išbandymas– suvalgyti citriną arba česnaką, antrasis– pereiti per tamsų, tik žvakėmis apšviestą koridorių, kuriame persirengėliai gąsdino ir mažus, ir didelius. Juos pasitiko niūri, šiai šventei tinkama aplinka– voratinkliais ir šikšnosparniais aplipusios sienos, žvakės, vaiduokliai ir užtamsinti langai.

     Dėl amžiaus įvairovės buvo sunku parinkti veiklą, kuri patiktų visiems, todėl buvo suplanuota pažiūrėti filmą „Zombieland". Pertraukos metu baisuokliai turėjo galimybę paragauti profesionaliai iškeptų heloviniškų skanėstų. Taip pat jie galėjo nusipirkti gaiviųjų gėrimų ir vietoje gaminamų kukurūzų spragėsių. Bet ne tik valgyti ir gąsdinti savo draugus visi susirinko. Dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti baisiausio kostiumo konkurse. Išrinkus nugalėtoją, pertrauka baigėsi – visi toliau žiūrėjo filmą.

 

     Renginio akimirkos – Dauparų bendruomenės nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,