Mano Gargždai



Išaiškintas kapų plėšikų darbas neliks be atlygio (video)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Klaipėdos AVPK nuotr. Klaipėdos AVPK nuotr.

     Spalio 26 d. Klaipėdos rajono policija gavo pranešimą apie pusiau atkastą vyro, gimusio 1984 m., mirusio 2009 m., kapą.


     Patikrinus pateiktą informaciją, nustatyta, kad Klaipėdos rajone, Lėbartų kapinėse, buvo atlikti kapo kasimo darbai be palaidotojo artimųjų žinios, todėl 2015-10-26 nedelsiant pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 312 str. dėl galimo kapo išniekinimo. Siekiant nustatyti, ar nebuvo išniekinti mirusiojo palaikai, prokuratūra kreipėsi į teismą dėl leidimo ekshumuoti palaikus. Klaipėdos rajono apylinkės teismui priėmus nutartį dėl mirusiojo palaikų ekshumavimo ir ekshumavus palaikus įtarta, kad vis dėl to kažkas sulaužė karsto viršutinę dalį, ir buvo nustatyti kai kurie mirusiojo asmens kūno dalių pakitimai (atidalinimai).
     Buvo iškeltos kelios versijos tyrime, kadangi vyras buvo nužudytas. Tačiau, jau surinkus pirminius duomenis, apklausus liudytojus apie aukos laidojimą, nustatyta, kad mirusysis buvo palaidotas su brangiu auksiniu papuošalu – grandinėle ant kaklo. Todėl tirta pagrindinė versija, kad kapą kažkas atkasė dėl galimai jame buvusių vertingų daiktų.
     Klaipėdos apskrities VPK Klaipėdos rajono PK Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, bendradarbiaudami su Klaipėdos apskrities VPK pareigūnais, greitai atskleidė nusikaltimą įvykdžiusius asmenis ir nusikaltimo mechanizmą.
     Nustatyta, kad nusikaltimą galimai įvykdė trys vyrai. Kai kurie iš jų buvo susiję su nužudytuoju, jį pažinojo ir dalyvavo jo laidotuvėse, todėl greičiausiai ir matė, kad prieš palaidojant vyriškį ant jo kaklo buvo užsegta auksinė grandinėlė. Įtariama, kad nusikaltimą suorganizavo ir jam vadovavo 14 kartų už vagystes teistas vyras. Jis greičiausiai ir pasiūlė savo pažįstamam užsidirbti pinigų ir paprašė į pagalbą pasikviesti dar vieną vyrą. Nusikaltimo sumanytojas pats ėmėsi organizuoti nusikaltimo padarymo įrankius – kastuvus, transportavimą. Spalio pabaigoje visi trys įtariamieji nuvažiavo į Lėbartų k. kapines, kur gūdžią naktį nuo maždaug 2 val. iki paryčių vienas po kito pakaitomis atkasė karstą, vedami vienintelio tikslo – rasti daug aukso. Atkasę kapą, nuo mirusiojo palaikų nuėmė grandinėlę ir, užkasę dalį kapo, paspruko.
     Klaipėdos rajono policija sulaikė visus tris įtariamuosius, jiems inkriminavo mirusiojo palaikų išniekinimą, paimant kape buvusius daiktus, surado iš kapo pagrobtą grandinėlę. Visi trys vyrai anksčiau teisti už įvairius nusikaltimus, daugiausiai už nusikaltimus nuosavybei.

 

     Vaizdo įrašas:


     Klaipėdos apskrities VPK nuotraukos:

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 132 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,