Mano Gargždai



Bibliotekoje vyko tradicinis renginys „Proza skaitoma rudenį“

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
J.Lankučio viešosios bibliotekos nuotr. J.Lankučio viešosios bibliotekos nuotr.

     „Mintis, jog proza skaitoma rudenį – klaidinanti. Visi žino, jog gera proza skaitoma ištisus metus", – sakė Lietuvos rašytojų sąjungos (LRS) Klaipėdos skyriaus pirmininkas, prozininkas ir renginio moderatorius Juozas Šikšnelis.


     Gilias tradicijas turintis ir ne pirmus metus vykstantis renginys neaplenkė ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos. Anot bibliotekos direktoriaus pavaduotojos Dianos Ciparienės, šiemetiniai skaitymai suteikė galimybę lankytojams ne tik išvysti ir išgirsti autorius, Gargžduose besilankančius pirmą kartą, bet ir prisiminti Anapilin iškeliavusius kūrėjus Rimantą Černiauską ir Antaną Ramoną.

     Prozos šventėje dalyvavo didelis būrys rašytojų: prozininkas, dramaturgas Juozas Šikšnelis, satyrikas ir vertėjas Jurgis Gimberis, poetas, ilgametis kultūros žurnalistas Vidmantas Kiaušas-Elmiškis, rašytojas, eseistas, gotikinių bei siaubo apysakų autorius Clandestinus (tikras vardas – Sergej Isajev), jaunimo rašytoja, novelistė Rita Latvėnaitė-Kairienė. Džiugu, jog šventę tradiciškai aplankė pedagogas, rašytojas, Gargždų miesto garbės pilietis Albinas Klizas, kurio kūrybą pristatė pavaduotoja Diana Ciparienė.

     Ypatinga dovana susirinkusiems – tai galimybė pasiklausyti rašytojų iš Kaliningrado srities. Savo eiles skaitė poetas Borisas Bartfeldas, vienas žymiausių Rusijos Federacijos Kaliningrado srities kultūrininkų, Rusijos rašytojų sąjungos Kaliningrado srities organizacijos pirmininkas, mecenatas. Taip pat savo proza ir mintimis apie praeitį, mūsų šalių istoriją pasidalino žymus rašytojas Olegas Gluškinas.

     Dėkojame už prozos šventę renginio partneriams – LRS Klaipėdos skyriui, Klaipėdos apskrities viešajai I. Simonaitytės bibliotekai, Klaipėdos rajono savivaldybei.

     Prozos skaitymus remia Klaipėdos miesto savivaldybė.

 

     Renginio akimirkos – Donatos Liutikaitės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 235 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,