Mano Gargždai



Prie šachmatų lentų Gargžduose – rekordinis dalyvių skaičius (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Prie šachmatų lentų varžėsi ir jauni, ir vyresni dalyviai. S.Ulvikienės nuotr. Prie šachmatų lentų varžėsi ir jauni, ir vyresni dalyviai. S.Ulvikienės nuotr.

     Lapkričio 8 dieną Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos salėje jau dvidešimt trečią kartą vyko tradicinės šachmatų varžybos „Gargždams-762". Į jas šįkart atvyko rekordinis dalyvių skaičius – net 93 šachmatininkai iš įvairių Lietuvos vietovių, daugiausiai iš Žemaitijos ir pajūrio regiono. Turnyre buvo žaidžiami devyni ratai šveicariška sistema, skiriant po 10 minučių plius 5 sekundes kiekvienam žaidėjui visai partijai.


     Varžybų atidaryme dalyvavęs Klaipėdos rajono savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas visiems varžybų dalyviams palinkėjo sėkmės ir prasidėjo kova.

     Atkaklūs mūšiai tarp varžybų dalyvių vyko viso turnyro metu ir tik finiše paaiškėjo, kad su 8,5 taško nugalėjo nacionalinis meistras Sigitas Kalvaitis iš Plungės. Tašku atsilikęs, antras turnyrą baigė Klaipėdos rajono atstovas Martynas Taučius. Dar pustaškiu atsiliko trys varžybų dalyviai – svečias iš Ukrainos Aleksandras Zozulia bei klaipėdiškiai Dmitrijus Jablokovas ir Sergejus Drozdovas. Aukščiausią koeficientą turėjo A.Zozulia, tad jis trečias.

     Komandinėje įskaitoje nugalėjo Klaipėdos pirmoji komanda – 25 taškai iš 36 galimų. Antri Klaipėdos rajono šachmatininkai (Arvydas Mickus, Martynas Taučius, Daiva Dieninė ir Vasilijus Čiornas) – 24,5 taško. Treti Plungės antrosios komandos šachmatininkai – 22,5 taško. Varžybose dalyvavo 24 komandos.

     Pirmame dešimtuke vietomis jos pasiskirstė tokia tvarka: 4 vieta – Kretinga – 22,5 taško; 5 vieta – Klaipėdos antroji komanda – 22 taškai; 6 vieta – Mažeikiai – 21,5 taško; 7 vieta – Tauragė – 21 taškas; 8 vieta – Palanga – 20,5 tšk.; 9 vieta – Gargždai (Arūnas Gincas, Rimvydas Lukošius, Zigmas Bitinas ir Darius Alekna ) – 20 taškų; 10 vieta Naujoji Akmenė – 19,5 taško. Gargždų sporto mokyklos pirmoji komanda (Laurynas Alekna, Laurynas Liutvinas, Mantas Kerpė ir Mantas Pilipuitis) surinko 18 taškų ir iškovojo garbingą 13 vietą tarp visų komandų ir buvo pirmi tarp šešių moksleivių komandų.

     Varžybų nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais ir diplomais. Juos įsteigė Klaipėdos rajono sporto centras.
Nugalėtojus apdovanojo vienas iš varžybų dalyvių – Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Sigitas Karbauskas. Visiems varžybų dalyviams buvo įteikta po atskirą dovanėlę, kurias įsteigė Gargždų šachmatų klubas „Mintis", Klaipėdos rajono savivaldybė, UAB „Simetra LT" (direktorius Arvydas Mickus), UAB „Vistrona (direktorė Daiva Dieninė), klebonas Stanislovas Anužis, verslininkas Vytautas Riauka, šachmatų klubo narys Darius Alekna. Organizatoriai taip pat dėkoja Gargždų „Kranto" pagrindinės mokyklos administracijai ir informaciniams rėmėjams.


     Varžybų akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 584 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,