Mano Gargždai



Susitikime – apie viešumą kaip antikorupcinę priemonę

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

     Praėjusį penktadienį Savivaldybėje vyko Klaipėdos rajono savivaldybės antikorupcijos komisijos pirmininko Aivaro Vasyliaus organizuotas susitikimas su „Transparency International" Lietuvos skyriaus (TILS) projektų vadovu Karoliu Granicku. Susitikime dalyvavo mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas ir jo pavaduotoja Ligita Liutikienė, Administracijos skyrių vedėjai, specialistai.

 

     Susitikimo metu buvo pristatyti neseniai atlikto vertinimo (kaip viešasis sektorius informuoja apie pranešimų dėl galimų korupcijos atvejų būdus) rezultatai, kurie paskelbti spalio mėnesį, pateikti siūlymai bei pastabos, kaip turėtų veikti pranešimų kanalai savivaldybėse.

     Klaipėdos rajono savivaldybė buvo paminėta tarp penkių geriausiai įvertintų savivaldybių Lietuvoje, kuri savo internetiniame tinklalapyje informuoja visuomenę apie būdus, kuriais galima pranešti apie galimus korupcijos atvejus.

     Pagal „Jurgio kepurę" nustatomos silpnosios ir stipriosios Savivaldybių pusės bendrame savivaldybių skaidrumo reitinge. „Jurgio kepurė" yra rengiama atsižvelgiant į tai, kokios informacijos žmonės „nori" iš Savivaldybės bei pasiremiant kitų savivaldybių praktika.

     Visas tyrimas – savivaldybių skaidrumo vertinimas – skelbiamas „Transparency International" Lietuvos skyriaus puslapyje www.jurgiokepure.lt.

     Klaipėdos rajono savivaldybės stipriosios pusės – finansinių duomenų, įmonių veiklos viešumas (Savivaldybė savo interneto svetainėje pateikia daug informacijos apie Savivaldybės įmones bei teikia išsamias finansines ataskaitas), o sritys, kurioms rekomenduotina skirti didesnį dėmesį – dalyvavimas (turėtų būti didinamas visuomenės įtraukimas į Savivaldybės veiklą bei efektyvesnis informacijos apie Savivaldybės veiklą viešinimas) bei antikorupcija (patariama siekti, jog Savivaldybė aktyviau skelbtų informaciją apie kovos su korupciją būdus Klaipėdos rajone) bei darbuotojai (Savivaldybė savo interneto svetainėje turėtų skelbti daugiau informacijos apie Savivaldybės darbuotojus bei Savivaldybės tarybos narius).

     Taip pat buvo pateiktas „Transparency International" atstovo pasiūlymas rengiant ar koreguojant Savivaldybės Korupcijos prevencijos programą įtraukti į ją Atvirojo miesto principus.

     Susitikime diskutuota, kaip pasiekti skaidrumo daugiau per efektyvesnę informacijos sklaidą visuomenei, taip pat užtikrinant gyventojų įtraukimą į sprendimų priėmimą.

     Palyginti ir kitų savivaldybių bei valstybės institucijų rezultatai.

 

     „Tranparency International" kitos pristatytos iniciatyvos –
     http://manoseimas.lt/ – „Stebėk, kaip dirba Seimo nariai"
     http://atvirasteismas.lt/ – Detali Lietuvos teismų statistika
     stirna.info – Žiniasklaidos priemonių savininkai

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 372 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,