Mano Gargždai



Vyko regioninis tėvų ir mokytojų forumas

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Dalyvių nuotrauka. Dalyvių nuotrauka.

Tik prasidėjus mokslo metams, Kretingos rajono Darbėnų gimnazijos administracija pakvietė dalyvauti jų organizuojamame regioniniame tėvų forume „Visi skirtingi – visi lygūs“. Lapkričio 5 d. 18 val. Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos komanda su tėvelių atstovais iš 5a klasės, klasės auklėtoja Raimonda Mickiene ir gimnazijos psichologe Dovile Undžiene nuvykome į forumą.

 

Darbėnų gimnazijoje svečiavosi Palangos Senosios, Skuodo Ylakių , Salantų, Vydmantų ir Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijų atstovai. Darbėnų gimnazijos direktorė Sonata Litvinienė, moderavusi renginį, palinkėjo atviro ir geranoriško dalyvavimo, pasidžiaugė mokyklų bendradarbiavimu.

Tėvai ir mokytojai tikrai turėjo apie ką diskutuoti: aptarėme tolerancijos, pilietiško žmogaus auginimo svarbą šiandieninėje šeimoje ir mokykloje. Tėvai pasisakė ir diskutavo apie tolerancijos ribas šeimoje, ugdymo veiksnius šeimoje, kurioje yra kelių kartų atstovų. Paliestos žmogiškosios vertybės: pagarba, pagalba, supratimas, drąsa. Mūsų gimnazijos tėvų atstovė Ilona Gečienė pasisakė tema „Patyčios ir žaismingas elgesys“, aptarta, ar galima čia pamatyti ribas.

Komandos nagrinėjo praktinę vaidybinę situaciją apie tėvų reakcijas į vaikų elgesį, ar tėvai gerbia kitus šalia klasėje esančius tėvus ir jų vaikus. Ar mokame mandagiai paklausti? Ar mokame išgirsti ir išklausyti ir įsiklausyti? Juk visa tai mato vaikai.

Diskusijose ir tėvų pasisakymuose buvo darna. Tėveliai ekspertai aktyviai diskutavo iš anksto paruoštomis temomis. „Šeima – tai miniatiūrinė visuomenė, nuo kurios dorumo priklauso visos didelės žmonių visuomenės saugumas“. (F.Adleris).

 

Dalyvių nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,