Logo
 Spausdinti šį puslapį

Žaidimas suvienija visus

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Kvietinių bendruomenės nuotr. Kvietinių bendruomenės nuotr.

     Gyvendami nuolatiniame skubėjime kartais net nepastebime mus supančios aplinkos. Todėl labai džiugu, kad vis stiprėja poreikis atgaivinti, puoselėti ir tęsti lietuvių tautiškas tradicijas. Kvietinių bendruomenės centro žmonės ieško įvairių būdų ir metodų, kaip perduoti etnokultūrines vertybes savo žmonėms.


     Vienas iš būdų yra projektinė veikla. Projektus rengia L. ir R. Kedžiai, R. Paulikienė ir J. Dapkienė. Etno projekto „Žmogus be svajonių – kaip paukštis be sparnų" renginys „Tradiciniai žaidimai ir jų pritaikymo galimybės" lapkričio 13 dieną, penktadienį, įvyko Kvietinių bendruomenės namuose. Į jį atvyko kolegos su vaikais iš kitų bendruomenių ir švietimo įstaigų.
     Susirinkusieji klausėsi pasakojimo apie tradicinius žaidimus. Ugdė fantaziją, greitą reagavimą, orientaciją. Per senuosius žaidimus mokėsi perduoti krašto pasaulėjautą, įvairius elgesio modelius. Suprato, kad žaidimas gali tapti svarbia vidinės drausmės, susivaldymo priemonė.
     Šiuos žaidimus buvo lengva išmokti. Juos lengva bus pritaikyti vakaronių ir kitų renginių metu. Kartu tai bus puiki fizinio lavinimo forma ir idėja ieškant temos gimtadieniams, kitoms įvairioms šventėms.
     Tokie pasibuvimai ugdo tautinę savimonę, pagarbą savo kultūrai, priverčia suaugusiuosius susimąstyti ir prisiminti senolių tradicijas. Už gerai praleistą laiką esame dėkingi Klaipėdos etninės kultūros centro etnokultūrinės veiklos koordinatorei Irenai Armonienei ir projektą parašiusiai bei įgyvendinusiai Janinai Dapkienei.


     Kvietinių bendruomenės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,