Mano Gargždai



Gimnazistai tarė „ne“ įprastoms pamokoms

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Ekskursijos akimirka. Ekskursijos akimirka.

     Turbūt ne vienas mokykloje besimokantis jaunuolis pasakytų, kad pamokos dažnai būna nuobodžios, monotoniškos.

 

     Štai Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos ketvirtokai mano, kad jos gali būti kitokios: įdomios ir linksmos. Lapkričio 4 dieną ketvirtokai gimnazistai su auklėtojomis Giedre Poškiene ir Aldona Matulaitiene važiavo į edukacinę ekskursiją Vilniuje. Ten apsilankė Vinco Mykolaičio-Putino muziejuje, vakare stebėjo vieno iš įžymiausių teatro režisierių Lietuvoje Oskaro Koršunovo spektaklį „Ugnies veidas".

     Mokiniai jau ne pirmus metus patys siūlo važiuoti į tokio tipo ekskursijas, kurias „vainikuoja" apsilankymai spektakliuose. Smagu tai, kad pavyksta suderinti mokymosi programą su ekskursijos tikslais. Šiais metais abiturientai lankėsi V.Mykolaičio-Putino muziejuje kaip tik tada, kai šio autoriaus gyvenimą ir kūrybą nagrinėjo ir pamokose.

     Muziejuje, esančiame visai netoli Vilniaus širdies – senamiesčio, vyko paskaita apie V.M. Putino gyvenimą: jo šeimą, vaikystę, jaunystės studijas tokiose įstaigose, kaip Seinų kunigų seminarija ar Miuncheno universitetas. Pats muziejus — memorialinis pačio rašytojo butas, kuriame atkurta autentiška V.Mykolaičio-Putino gyvenimo metų aplinka, todėl abiturientai buvo pakviesti apžiūrėti kambarius. Mokiniai išvydo įvairių rašytojo daiktų: lovą, darbo stalą, taip pat apie jautraus menininko prigimtį liudijantį pianiną, knygas ir kitus išlikusius rašytojo daiktus.

     Abiturientai, kurių daugelis jau yra buvę Oskaro Koršunovo spektakliuose, ir iš šio pasirodymo tikėjosi šokiruojančio ir gluminančio reginio. Žinoma, hipotezės pasitvirtino. Vieni mokiniai buvo maloniai nustebinti, kitiems spektaklis pasirodė per vulgarus ar net žiaurus. Tačiau aišku viena — abejingų režisieriaus darbas nepaliko.

     Gerus įspūdžius dovanojo ir pati kelionė: gimnazistai visada džiaugiasi turėdami galimybę praplėsti akiratį tokio pobūdžio ekskursijose. Taip mokydamiesi mokiniai ir geriau įsimena žinias, ir papramogauja.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 475 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,