Mano Gargždai



Ožio diena Endriejave atšvęsta su nuotykiais

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Lapkričio 14 d., šeštadienį, Endriejave šurmuliavo „Ožio šventė“. Ožio diena Lietuvoje buvo švenčiama, kad būtų užbaigti rudens darbai ir pakviesta žiema: kepama kiaušinienė, vedama balta ožka aplink beržą ir žaidžiami įvairūs žaidimai.

 

Ši šventė Endriejavo miestelyje vyko jau penktą kartą. Nors šiais metais šventės dieną lijo lietus, bet lankytojų vis tiek sulaukėme. Atvykę miestelėnai galėjo įsigyti mėsos, žuvies, pintų gaminių, saldainių, suvenyrų, pasiklausyti „Martvežių“, „6 bačkų“ ir Veiviržėnų kultūros centro Žadeikių skyriaus vokalinio instrumentinio ansamblio.

Geros kloties ir sėkmės darbuose visiems palinkėjo Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis.

Tradiciškai, kaip ir kiekvienais metais, buvo kepama kiaušinienė iš 120 kiaušinių. Ją kepė Laima Šarkauskienė ir Rūta Jarašūnienė, o kiaušinių šventei padovanojo Pranas Beniulis. Finansiškai parėmė „Žemaičių draugijos“ pirmininkė Eugenija Selskienė, kuri dar buvo ir renginio vedėja.

Visi norintys galėjo nusifotografuoti prie šventės simboliu tapusiu Petro ožio, nors jis dar žiemos pakviesti nenorėjo ir spruko iš šventės, kiek kojos neša. Greitų Endriejavo vyrų ožys buvo sugrąžintas į vietą...

Taip pat šventės dieną buvo dėkojama visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie miestelio šventės „Saulės ratu“. Padėkų atvyko atsiimti Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, UAB „Vlantana“ direktorius Antanas Stončius, UAB „Goldvesta“ direktorius Mindaugas Liaudanskas. Likusiems rėmėjams, kurie negalėjo atvykti į šventę, padėkas pristatysime asmeniškai.

 

Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 155 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,