Mano Gargždai



Tikslins rajono gyvenviečių ribas

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Mažiau teritorijų planavimo procesų paliestose Klaipėdos rajono seniūnijoje yra vietovių, kuriose gyvenviečių ribos persidengia. Martyno Vainoriaus/ve.lt nuotr. Mažiau teritorijų planavimo procesų paliestose Klaipėdos rajono seniūnijoje yra vietovių, kuriose gyvenviečių ribos persidengia. Martyno Vainoriaus/ve.lt nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė ieško specialistų, kurie patikslintų rajono miestų, miestelių, kaimų ir gyvenviečių ribas. Jau įvyko konkursas rajono ribų keitimo priemonių planui parengti.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės Geodezijos ir GIS skyriaus vedėjas Raimondas Vilas patikino, jog rajono miestų, miestelių, kaimų ir gyvenviečių ribas būtina tikslinti todėl, kad šiuo metu yra vietovių, kuriose ribos persidengia ir yra nelogiškos.

„Klaipėdos rajone yra tokių vietų, kur trys šalia esantys sklypai priklauso trims skirtingiems kaimams. Ypač daug tokių vietų yra mažiau teritorijų planavimo procesų paliestose Priekulės, Vieviržėnų, Judrėnų seniūnijose. Administracinio padalijimo ribas būtina peržiūrėti ir patikslinti taip, kad jas žymėtų aiškūs riboženkliai: kelias, griovys ir pan. Riba negali būti viduryje lauko“, - aiškino specialistas.

Rajono ribų keitimo priemonių plano parengimą inicijavusi Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Jurgita Tamošauskienė sakė, jog konkurso laimėtojams keliama užduotis išanalizuoti esamą situaciją, įsigyti visų žemės sklypų duomenis iš Registrų centro ir pagal juos parengti naują suskirstymo planą.

„Teritorijų planavimas - ilgas ir sudėtingas procesas. Norint pakeisti ribas reikalinga gyventojų apklausa ir Vyriausybės pritarimas. Tad paslaugų sutartis su konkurso laimėtoju bus sudaryta ne trumpesniam nei 24 mėnesių laikotarpiui“, - sakė pašnekovė.

Viešųjų pirkimų skyriaus vyriausioji specialistė Toma Jablonskytė paaiškino, kad konkurse sudalyvavo 7 įmonės, dabar tikrinama jų kvalifikacija. Nugalėtoją tikimasi išrinkti iki metų galo.

 

VEdid WWW

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,