Mano Gargždai



Tinklinio trenerių kursuose žinių sėmėsi ir gargždiškis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
 Lietuvos tinklinio federacija atrinko 35 perspektyviausius trenerius, kuriems buvo sudarytos visos sąlygos dvylika dienų gyventi Vilniuje ir semtis teorinių bei praktinių žinių. Lietuvos tinklinio federacija atrinko 35 perspektyviausius trenerius, kuriems buvo sudarytos visos sąlygos dvylika dienų gyventi Vilniuje ir semtis teorinių bei praktinių žinių.

     Spalio 27 d. iškilminga atidarymo ceremonija Vilniuje startavo pirmą kartą Lietuvoje rengiami 12 dienų tinklinio trenerių kursai.


     Renginio atidarymo metu tinklinio bendruomenę sveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) viceprezidentas Romualdas Bakutis, kuris pažadėjo, kad LTOK dės visas pastangas, kad treneriai turėtų kuo daugiau galimybių tobulėti ir būtų deramai pripažinti ir vertinami.

     Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) I kategorijos tinklinio trenerių kursai Lietuvoje rengiami pirmą kartą. Lietuvos tinklinio federacija atrinko 35 perspektyviausius trenerius, kuriems buvo sudarytos visos sąlygos dvylika dienų gyventi Vilniuje ir semtis teorinių bei praktinių žinių.

     Kursus vedė patyręs lektorius Johnas Kesselis, kuris 2013 m. buvo įtrauktas į JAV tinklinio trenerių šlovės muziejų. Daugiausiai dėmesio lektorius skyrė vaikų pritraukimui į šią sporto šaką, jų treniruotėms ir motyvacijai. Treneriai gavo daug naudingų praktinių patarimų, kaip spręsti aikštelių trūkumą, treniruočių metu įtraukti kuo daugiau žaidėjų ir ką daryti, kad jie pamiltų tinklinį ir pasirinktų profesionalaus sportininko kelią. Mokymai buvo orientuoti į vaikų nuo 12 metų amžiaus mokymą.

     Teoriją ir praktiką apimantys mokymai kasdien truko po 8 valandas, jų pabaigoje dalyviai laikė egzaminą ir gavo tarptautinių kursų atestatus bei Tarptautinio Olimpinio komiteto sertifikatus, patvirtinančius trenerio kvalifikaciją.

     Mokymams 10 tūkst. JAV dolerių skyrė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) administruojama Olimpinio solidarumo programa, finansiškai prie projekto taip pat prisidėjo Tarptautinė tinklinio federacija (FIVB) ir Lietuvos tinklinio federacija (LTF).

     Olimpinis solidarumas yra Tarptautinio olimpinio komiteto programa, skirta sportininkų meistriškumo, trenerių, sporto administratorių kvalifikacijos kėlimui bei olimpinių idealų sklaidai. Programa įgyvendinama kartu su nacionaliniais olimpiniais komitetais.

 

     Kursų akimirkos – dalyvių nuotraukose:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 324 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,