Mano Gargždai



Bendruomenė kartu su miestiečiais kurs kalėdinių eglučių taką

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotrauka. Asociatyvi Corbis nuotrauka.

Gargždų bendruomenė jungiasi prie kalėdinių renginių ir šventinės nuotaikos kūrimo Gargžduose. Po didelio atgarsio sulaukusios „Žibintų šventės“ į bendruomenę susibūrę gargždiškiai kviečia kurti „Kalėdinių eglučių taką“.

 

Planuojama, kad bendruomenės narių iniciatyva Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje „išdygs“ 15 eglučių. Kiekvieną iš jų galės puošti bet kuri miesto įstaiga ar įmonė.

„Laukiame entuziastų su pačiomis originaliausiomis, fantastiškomis, Kalėdų dvasią skleidžiančiomis idėjomis. Taip pat visi norintys galės papildyti eglučių taką – atnešti vazone augančią ar ant stabilaus pagrindo pritvirtintą nukirstą papuoštą žaliaskarę. Miestiečių eglutės taip pat gali būti pačios įvairiausios – skardinės, plastikinės, medinės ir pan. Laukiama originalių iniciatyvų. Svarbiausia, kad medžiagos būtų atsparios žiemiškiems orams, o pačios kalėdinės gražuolės – su prie žemės tvirtinamu ar kitokiu stabiliu pagrindu“, – kviečia Gargždų bendruomenės nariai.

 

„Kalėdinių eglučių takas“ bus atidarytas gruodžio 4 dieną, penktadienį.

Šventė Klaipėdos gatvės pėsčiųjų alėjoje, nuo J. Janonio gatvės sankryžos iki „Ievos skanėstų blyninės“, prasidės nuo 18 valandos.

Pėsčiųjų alėjoje veiks Kalėdinis paštas. Visi norintys galės parašyti laišką ne tik Kalėdų Seneliui, bet galbūt – Klaipėdos rajono merui, angelui ar mylimam kaimynui.

„Raginame jau dabar rašyti kalėdinius laiškus, o ant vokų būtinai nurodyti atgalinį savo adresą. Kalėdos yra stebuklų metas ir nežinia – gal atskries stebuklinga Kalėdų senelio staigmena – laiškas ar linkėjimas“, – dar vienai naujai iniciatyvai ir žaidimui kviečia bendruomenė.

„Kalėdinių eglučių take“ veiks ir mažytė jauki šventinė mugė. Norintys joje prekiauti savo produkcija, turėtų kreiptis į Gargždų seniūniją (8 46 46 62 22).

 

Gargždų bendruomenė jungiasi ir prie savivaldos raginimo puošti Gargžduose augančias „gyvas“ eglutes, taip pat – miestą dabinti angelų motyvais.

Dėl „Kalėdinių eglučių tako“ bendruomenės eglutės puošimo galima kreiptis į Violetą Gedgaudienę telefonu: 8 606 70 622.

 

Papildoma informacija:

Organizuoja Gargždų miesto bendruomenė.

Partneris – Gargždų seniūnija.

Informaciniai rėmėjai: Klaipėdos rajono laikraštis „Banga“ ir naujienų portalas „Mano Gargždai“.

Informacija telefonu 8 616 03534 (Ovidijus Jankauskas).

 

Daugiau informacijos ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 328 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,