Logo
 Spausdinti šį puslapį

Pritarė Pajūrio juostos įstatymo pataisoms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Pajūrio regioninio parko nuotr. Pajūrio regioninio parko nuotr.

     Seimas, 67 parlamentarams balsavus už, nė vienam nebuvus prieš ir 7 susilaikius, po svarstymo pritarė Pajūrio juostos įstatymo pataisų projektui.


     Siekiant nustatyti aiškesnį ir paprastesnį pajūrio juostos planavimą projektu siūloma atsisakyti tolesnio Pajūrio juostos ribų plano (schemos), kaip perteklinio dokumento, rengimo pajūrio juostos riboms tvirtinti; atsisakyti nuostatų dėl Vyriausybės ar jos įgaliotos institucijos tvarkos nustatymo, kuri būtų taikoma Pajūrio juostos ribų planui (schemai) rengti.

     Įstatyme numatoma įtvirtinti, kad pajūrio juostos ribos nustatomos Pajūrio juostos žemyninės dalies tvarkymo plane. Projekte numatomas pereinamasis laikotarpis iki 2018 m. sausio 1 d. atsisakyti Pajūrio juostos ribų plano (schemos), kol bus patvirtinti Pajūrio juostos žemyninės dalies tvarkymo specialiojo plano pakeitimai, t. y. numatyti pajūrio juostos ribas viename dokumente.

     Numatoma papildyti bendruosius ūkinės veiklos apribojimus draudimu važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis, traktoriais ir savaeigėmis mašinomis pajūrio juostos paplūdimiu, kopagūbriu (kopomis) ir povandeniniu krantu, išskyrus ekstremaliųjų situacijų ir avarijų atvejus, atvejus, kai vykdomi paplūdimių priežiūros ir valymo darbai, įgyvendinamos krantotvarkos priemonės, vykdoma kontrolinė (inspekcinė, priežiūros) veikla su pažymėtomis transporto priemonėmis, atliekami moksliniai tyrimai, taip pat transporto priemones, naudojamas valstybei svarbiems projektams įgyvendinti, specialiąsias transporto priemones ir kitą transportą, skirtą inžinerinės infrastruktūros objektams.

     Kitais, anksčiau nenurodytais atvejais pajūrio juostoje draudžiama prie jūros kranto privažiuoti, gabenti inventorių ir plaukiojimo priemones, paslaugoms teikti ar veiklai būtinas prekes, įskaitant žuvų išteklių naudotojų, žvejojančių Baltijos jūros priekrantėje, transporto priemones žvejybos produktų, sugautų Baltijos jūroje žvejybos laivais, iškrovimo, pirminio pardavimo ir supirkimo vietose, galima tik teritorijų planavimo dokumentuose nustatytais ir esamais privažiavimo keliais su kieta danga. Privažiavimo prie jūros kranto tvarką pajūrio juostoje pagal kompetenciją nustato Neringos savivaldybė, suderinusi su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija, Nacionaline žemės tarnyba ir Žuvininkystės tarnyba, Klaipėdos miesto savivaldybė, suderinusi su Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija (Kuršių nerijos dalyje), Aplinkos apsaugos agentūra (pajūrio juostos žemyninėje dalyje) ir Nacionaline žemės tarnyba ir Žuvininkystės tarnyba, Klaipėdos rajono savivaldybė, suderinusi su Aplinkos apsaugos agentūra, Pajūrio regioninio parko direkcija (Pajūrio regioninio parko teritorijoje), Nacionaline žemės tarnyba ir Žuvininkystės tarnyba, ir Palangos miesto savivaldybė, suderinusi su Aplinkos apsaugos agentūra, Nacionaline žemės tarnyba, ir Žuvininkystės tarnyba ir Pajūrio regioninio parko direkcija (Pajūrio regioninio parko teritorijoje).

     Teikiamomis pataisomis taip pat siekiama užtikrinti griežtesnę statinių statybos kontrolę pajūrio juostoje, aiškiai reglamentuoti statinių statybos sąlygas ir tvarką pajūrio juostoje, taip pat aiškiau apibrėžiamos uosto akvatorijose gilinimo darbų sąlygos.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,