Logo
 Spausdinti šį puslapį

Susitikimas su A.Tapinu – postūmis keistis

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Dalyvių nuotr. Dalyvių nuotr.

     Gargždų „Vaivorykštės" gimnazijos bendruomenė visada pasinaudoja galimybe mokytis kitaip. Renginiai, išvykos, srautinės pamokos, konkursai, olimpiados ar protų kovos, galima sakyti, jau tradicinės mokymosi formos. O štai susitikimai su įdomiais šalies žmonėmis, nors ir neretas reiškinys „Vaivorykštėje", bet vis dar patrauklus, įtraukiantis pasimokyti didžiąją dalį gimnazistų.


     Šįkart gimnazistai bendravo su Andriumi Tapinu – Lietuvos žurnalistu, laidų, seminarų vedėju, vienu iš Lietuvos sportinio pokerio federacijos įkūrėjų, pokerio ambasadoriumi, vertėju, rašytoju. Susitikime svečias ne tik pašmaikštavo apie savo sudėtingus mokyklinius metus (mat, mama buvo ir literatūros mokytoja, ir klasės vadovė, pradėta radijo žurnalisto karjera ir verslas), bet ir pasidalijo įžvalgomis, kas lengvina jauno žmogaus gyvenimą, pristatė savo kūrybą.

     A.Tapinas akcentavo, jog labai svarbu išmokti planuoti savo laiką – tada ir darbų kalnus nuveiksime, ir nepervargsime. Anot svečio, būtina „aštrinti savo protą", o tam geriausia priemonė – vertingų knygų skaitymas, analizavimas. Čia, be abejo, svarbu pažinti ne tik lietuvių klasiką, bet ir pasaulio. O dar geriau, kaip teigė A.Tapinas, naudingas knygas skaityti originalo kalba. Tad reikia mokytis užsienio kalbų – be svetimos kalbos mokėjimo šiuolaikiniai jauni žmonės nebegali įsivaizduoti savo gyvenimo. Ir dar viena sritis, kurią turėtų jaunuoliai išmėginti – savanoriavimas. Juk labai gerai, kai padėdami kitiems ir patys save laviname, tobuliname, patikriname, ką galime.

     Žinoma, A.Tapinas pasidalijo ir mintimis apie savo kūrybą – fantastinius romanus „Vilko valanda" (geriausia 2013 metų lietuviška knyga, taip pat apdovanota Patriotų premija) ir „Maro diena".

     Kūriniai „turtingi" veiksmo gausa, netradiciniais veikėjais, sparčiai kintančia veiksmo vieta, dominuoja alternatyvioji istorija, steampunkas jungiasi su post apokalipse.

     Pamoka – susitikimas peržengė 45 minučių ribą, bet į laikrodį mažai kas žvilgčiojo. Smagus, gyvas bendravimas, patirtimi pagrįsti patarimai, skatinantys mokytis, lavintis, paakino gimnazistus kažką savo gyvenime keisti į gera. Kaip pasiseks – matysim. Turi pasisekti.

 

Susitikimo akimirkos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,