Mano Gargždai



Veiviržėnų miestelyje vyko renginys „Sveikas jaunimas“

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Lapkričio 30 d., pirmadienį, Veiviržėnų kultūros centre vyko informacinis sveikatos festivalis „Sveikas jaunimas“.

 

Renginio metu buvo pristatomas projektas „Sveikatos netolygumų mažinimas Klaipėdos rajono savivaldybėje diegiant jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų teikimo modelį“, jo tikslai, būsimos veiklos ir siekiami rezultatai. Projektą vykdo Klaipėdos rajono savivaldybė kartu su partneriais – Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuru ir Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“.

Projekto eigoje Gargžduose bus įrengtas jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų kabinetas su dviem nutolusiais padaliniais – Priekulėje ir Veiviržėnuose, kuriuose dirbs jaunimui palankių sveikatos priežiūros paslaugų koordinatorė Erika Meškauskytė. Jaunimui bus sudaryta galimybė konfidencialiai konsultuotis dėl su sveikata susijusių klausimų: antsvorio ir nutukimo, lytiškai plintančių ligų ir neplanuoto nėštumo, psichoaktyvių medžiagų, savižudybės ir savižalos neigiamo poveikio sveikatai ir kitų, kurie rūpi jaunam žmogui.

Po projekto pristatymo Visuomenės sveikatos biuras kartu su Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjunga, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazija ir Kultūros centru organizavo užsiėmimus, kurių metu 5-12 klasių mokiniams pristatytas psichotropinių medžiagų pavojus mūsų organizmui. Užsiėmimą vedė Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro specialistė Dalia Petrikienė. Pasaulinei AIDS dienai paminėti buvo organizuojamas protų mūšis „AIDS – geriau žinoti“, kurį vedė Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos sveikatos specialistė Birutė Grevienė. Džiugu, kad protų mūšyje dalyvavo ne tik mokiniai, bet į veiklą įsijungė tėvai ir mokytojai. Renginį vainikavo susitikimas su grupės „G&G Sindikatas“ lyderiu Gabrieliumi Liaudansku, geriau visiems žinomu kaip Svaras.

Džiaugiamės, kad didžiulė dalis jaunimo dalyvavo renginyje, susipažino su naujai vykdomu projektu ir turėjo galimybę kartu diskutuoti apie aktualias sveikatos problemas.

Sveikata – brangiausias mūsų turtas, tad saugokime ją, tausokime ir nepasiduokime pagundoms, kurių pasekmės gali būti skaudžios ir neištaisomos.

 

proj1proj2proj3proj4 proj5

 

Organizatorių nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,