Mano Gargždai



„Naminuke“ – dėmesys etnokultūros puoselėjimui

Įvertinkite šį įrašą
(7 balsai)
Šią savaitę ugdymo centro „Naminukas“ bendruomenė susitelkė etninės kultūros tradicijų puoselėjimui. Simos Ulvikienės nuotr. Šią savaitę ugdymo centro „Naminukas“ bendruomenė susitelkė etninės kultūros tradicijų puoselėjimui. Simos Ulvikienės nuotr.

Gargždų ugdymo centro „Naminukas“ pedagogai, vaikai ir jų tėveliai nusigręžti nuo lietuviškųjų tradicijų tikrai neketina. Priešingai – stengiasi, kad jos būtų išsaugotos, prisimenamos ir puoselėjamos. Šia savaitę „Naminuke“ vyksta etnokultūros savaitės „Aš gyvenu šalelėj Lietuvoj“ renginiai.

 

Lapkričio 30-ąją, pirmadienį, etnokultūros savaitės renginių ciklą ugdymo centre pradėjo adventinė vakaronė, kurią organizavo priešmokyklinio ugdymo pedagogė, auklėtoja metodininkė Danutė Surplienė, ikimokyklinio ugdymo auklėtoja Viktorija Macijauskienė ir vyresnioji ikimokyklinių įstaigų muzikos vadovė Jūratė Dirškienė.

Į salę sugužėjo gausus būrys dalyvių ir svečių: mišrios grupės „Boružėlės“ ugdytiniai, jų tėvai, įstaigos darbuotojai, Gargždų muzikos mokyklos kanklininkių ansamblis, folkloro ansamblio „Cyrulelis“ dainininkės: Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Irena Barbšienė, „Yamaha“ muzikos mokyklos Gargždų skyriaus vadovė Lolita Gabšienė, prokurorė Margarita Kiudytė su dukrele Veronika, ir kiti.

Renginio dalyviams buvo papasakota apie Žemaičių tradicinius apdarus, kuriuos vilkėdavo moterys. Jie sužinojo, kad pagal drabužius galėjai suprasti, kuri moteris yra vargingesnė ar turtingesnė, kuklesnė ar kuriai trūksta padorumo, ir daugybę kitų dalykų. Mažosios Lietuvos tautiniu kostiumu pasidabinusi I.Barbšienė pristatė ir savo apdarus.

Netrukus salėje sužibo pirmoji advento žvakelė, žyminti šv. Kalėdų laukimo ir susikaupimo laikotarpio pradžią. Kadangi šėlionių metas baigėsi, prisiminti tradiciniai ramūs žaidimai, kurie buvo žaidžiami šiuo metu, grupės „Boružėlės“ ugdytiniai sekė pasakas, giedojo giesmes.

Pademonstravę savo žinias vaikai tėvelius pakvietė drauge pasigaminti adventinių vainikų, o vakaronei baigiantis, visiems renginio dalyviams buvo įteiktos vaikų kurtos dovanėlės.

Antradienį „Naminuke“ vyko edukacinė valandėlė „Kalėdų belaukiant“, kurioje dalyvavo meno kūrėja Valentina Kaubrienė. Trečiadienį grupėse surengtos kūrybinės dirbtuvės, priešmokyklinukai išsiruošė į edukacinę išvyką Gargždų krašto muziejuje.

Ketvirtadienį ugdymo centre vyks literatūrinis-muzikinis vakaras „Vo bova tep...“, o penktadienį – žaidimų, pasakų ir sakmių diena.

 

Adventinės vakaronės akimirkos – Simos Ulvikienės nuotraukose:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 204 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,