Mano Gargždai



Neatsargus pirotechnikos naudojimas gali baigtis skaudžiai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Artėjant gražiausioms metų šventėms, rūpestį kelia neatsargus pirotechnikos priemonių naudojimas. Vaikai, jaunuoliai jau dabar šaudo fejerverkus, petardas ir nesusimąsto, kiek žalos toks atsainus požiūris gali padaryti. Nors kasmet daug kalbama apie pirotechnikos priemonių keliamus pavojus, skaudžių nelaimių išvengti nepavyksta.

 

     Gruodžio 1 d., antradienį, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio specialistė lankėsi Lapių pagrindinėje mokykloje ir su 5-10 klasių moksleiviais diskutavo apie įstatymuose numatytus draudimus naudoti pirotechnikos priemones tam tikrose vietose, bei draudimus naudoti minėtas priemones, neturint reikiamo amžiaus.
     Pareigūnė akcentavo, kad dauguma nelaimingų atvejų, naudojant pirotechnikos priemones, įvyksta dėl neteisingo ir neatsargaus elgesio su jomis, pažeidžiant elementarias saugos taisykles, naudojant jas ne pagal paskirtį. Visi sužalojimai, kurie padaromi dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo, yra labai pavojingi ir sunkiai gydomi. Tad linkime ne tik Lapių pagrindinės mokyklos moksleiviams, bet ir visiems gyventojams sąmoningumo, naudojant šias priemones.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 288 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,