Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šiaurietiškas ėjimas pretenduoja tapti mėgstamiausia sporto šaka Lietuvoje

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
„Sporto birža“ nuotrauka. „Sporto birža“ nuotrauka.

     Sakoma, jog tam, kad pamiltume sportą, turime rasti sau labiausiai tinkančią sporto šaką. Tačiau 60 Lietuvos savivaldybių lankančio Kūno kultūros departamento inicijuojamo aktyvaus sveikatinimo ir sporto projekto „Judėjimas – sveikatos šaltinis" organizatoriai išsiaiškino, jog viena greičiausiai populiarėjančių ir Lietuvių bene labiausiai mėgstamų sporto šakų visais metų laikais yra šiaurietiškas ėjimas. Tą patvirtino ir Gargždų bei Šilutės gyventojai.

 

     Į sporto projekto „Judėjimas – sveikatos šaltinis" renginį Šilutėje atėjusi 81 metų amžiaus senjora Donata sakė, kad šiaurietišką ėjimą atrado po antro patirto širdies mikroinfarkto. Tuomet šiaurietiško ėjimo lazdas Donatai padovanojo dukrą ir tai tapo mėgstamiausia moters sporto šaka. „Aš kiekvieną rytą pradedu nuo šiaurietiško ėjimo. Einu net ir po kelis kilometrus. Jei nepavyksta išeiti ryte, tuomet einu vakare, tačiau vis tiek einu kasdien ir man nesvarbu, žiema tai, ar vasara. Aš per keturis metus su šiaurietišku ėjimu labai sustiprėjau, atsigavau, mano kraujospūdis geras, jėgų turiu daug. Dar du kartus per savaitę einu ir į sporto klubą, į jogos, pilateso treniruotes. Kitaip gyventi nebemoku", – patirtimi dalijosi ponia Donata.
     „Pagrindinė šiaurietiško ėjimo nauda yra nedidelio intensyvumo aerobinis fizinis krūvis. Tai yra labai saugi sporto šaka visoms amžiaus grupėms. Šis sportas itin tinka tiems, kurie dar tik pradeda sportuoti ir gyventi aktyviau. Šiaurietiškas ėjimas padeda stiprinti širdies raumenį, tad gerina ir širdies darbą, taip pat gerina bendrą organizmo būklę, funkcinę sistemą, didina ištvermę. Treniruotės metu dirba visos raumenų grupės. Ši sporto šaka - puiki prevencija prieš širdies kraujagyslių sistemos ligas", - pasakojo LSU kancleris ir projekto koordinatorius Mindaugas Balčiūnas.
     Organizatoriai primena, jog projektas „Judėjimas – sveikatos šaltinis" sumanytas kelti domėjimąsi sveika ir aktyvia gyvensena, burti visų amžiaus grupių žmones aktyvesniam judėjimui ir sportui gryname ore bet kokiu metų laiku. Kiekvienas užsiregistravęs dalyvis gaus nemokamą metinę virtualių treniruočių narystę portale „Sporto birža" ir galės sportuoti virtualiai ištisus metus.

 

     Artėjantys „Judėjimas - sveikatos šaltinis" projekto renginiai:
     Gruodžio 8 d. Lazdijai 14 val. (centrinė miesto aikštė).
     Gruodžio 9 d. Pagėgiai 12 val. (centrinė miesto aikštė).
     Gruodžio 10 d. Varėna 12 val. (centrinė miesto aikštė).
     Gruodžio 11 d. Kupiškis 15 val. (centrinė miesto aikštė).

 

     Renginio Gargžduose akimirkos – „Sporto birža" nuotraukose:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,