Mano Gargždai



Advento vakare dovanojo dėmesį ir gerumą

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

     Sekmadienį į Drevernos kultūros namus sulėkė suskrido didelis dailiais tautiniais rūbais pasipuošęs pulkas jaunesnių ir vyresnių dainorėlių, šokėjėlių – į Dreverną Advenkräns – advento vainiką įžiebti, save parodyti ir į kitus pasižiūrėti. Šį vakarą susijungė Žemaitijos nacionalinio parko folkloristai iš ansamblio „Platelee", pulkelis iš Klaipėdos universiteto „Auksodžis", vietiniai – Priekulės „Vėlingis" ir, žinoma, šeimininkai dreverniškiai.


     Adventiniai rateliai, žaidimai, dainos, tradicijos, kurias pristatė šių kolektyvų nariai ir vadovai – etninės kultūros žinovė, Klaipėdos universiteto docentė Rūta Vildžiūnienė ir jos buvę studentai Aivaras ir Aliona Alminai – visa tai buvo taip tikra ir nuoširdu. Tuo džiaugėsi ir naujasis Priekulės klebonas Viktoras Ačas, kuris ir pats liaudišką dainą smagiai užvedė.
     Gėrėjomės Platelių jaunimu, kuris savęs negailėdamas dar ir naujų šokelių, tų, kur ramesni, lėtesni, pamokė. Nurimus šurmuliui, galėjai akį paganyti į kalėdinei mugei pagamintus priekulietės Vidos-Juzefos Budvytienės vitražinius angelus, Virginos Asnauskienės, Vidos Buitkienės megztus seneliukus, snaiges, Laimutės Eirošienės lininius dekoruotus maišelius – jos ką pardavė, ką ir šiaip dovanojo... Tarp mugės smulkmenų puikavosi ir 2015 m. Klaipėdos kultūros magistrės Irenos Nakienės išleista knygelė „Nedėlios rytelį".
     Sujungė ir bendras šventinis stalas – kas ką, o dreverniškė Aldona Stasiukėnienė priruošė didžiausią dubenį žiobrynės. Šviežut šviežutėlę žuvį padovanojo Rasa ir Alvydas Jurgelevičiai.
     Šiltai pavakaroję, vienas kitą gerumu, dėmesingumu apdovanoję, galime tikėtis, kad tikrai sulauksime ir Kalėdinio stebuklo.

 

     Organizatorių nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 119 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,