Logo
 Spausdinti šį puslapį

Visapusiška pagalba vaikui bus teikiama labiau sutelktai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Šį antradienį Savivaldybės salėje vyko dalyvauja visapusiškos pagalbos vaikui ir jo šeimai (psichologinės, socialinės, sveikatos priežiūros) aktualijų Klaipėdos rajone pristatymas, kurį parengė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Laima Kaveckienė kartu su Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskiene ir Vaiko teisų apsaugos skyriaus vedėja Irena Šaulyte. Savo mintis taip pat išsakė Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius ir šio skyriaus vyriausioji specialistė jaunimo reikalų koordinatorė Adelija Radžienė.

 

     Pristatyme dalyvavo mero pavaduotojos Rūta Cirtautaitė ir Violeta Riaukienė, Administracijos direktorius Sigitas Karbauskas, jo pavaduotojai Ligita Liutikienė ir Česlovas Banevičius.

     Savo pranešime Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Laima Kaveckienė atskleidė šiandieninę padėtį – kaip ir kokia pagalba vaikui teikiama, kiek ir kur yra etatų, kokioms institucijoms priklauso darbuotojai, kaip priklauso jų darbas nuo to, kam jie yra pavaldūs.

     Vis dėlto, anot L. Kaveckienės, visi rajone dirbantys psichologai, kurie šiuo metu dirba skirtingose institucijose, turėtų priklausyti vienai. Tai daug labiau padėtų spręsti ir jų darbo krūvio paskirstymo, ir kvalifikacijos kėlimo klausimus. Planuojama tai įgyvendinti 2016 metais. Sveikatos priežiūra yra pavesta Sveikatos biurui ir teikia paslaugas mokyklose, − tai jau pasiteisino.

     Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Gumuliauskienė pritarė, kad panaši nevienodo lygmens pavaldumo sistema kenkia ir socialinių darbuotojų darbo kokybės užtikrinimui.

     Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Adelija Radžienė papasakojo, kaip sekasi Gargždų atviro jaunimo centro steigimo reikalai. Tikėtina, kad ši erdvė su kūrybinėmis dirbtuvėmis ateityje veiks kaip atskira biudžetinė įstaiga. Joje bus 3,5 etato darbuotojams, kurie visapusiškai užtikrins jaunimo turiningo laisvalaikio leidimo galimybes. 1 etatas skirtas iš projekto „Atrask save".

     Anot jaunimo reikalų koordinatorės, iki šiol veikusiose jaunimo erdvėse puikiai su savo darbu tvarkėsi savanoriai, todėl Savivaldybės tarybos bus prašoma steigti bent po dalį etato, kad jie gautų atlygį.

 

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,