Mano Gargždai



Mergaičių kvadrato varžybose – dramatiška kova

Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)
Nugalėtojomis tapo Dovilų pagrindinės mokyklos merginos. Z.Bitino nuotr. Nugalėtojomis tapo Dovilų pagrindinės mokyklos merginos. Z.Bitino nuotr.

     Gruodžio 10 dieną Vėžaičių pagrindinės mokyklos sporto salėje įvyko Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono kaimo vietovių mokyklų 2003 metų gimimo ir jaunesnių moksleivių mergaičių kvadrato varžybos. Jose norą dalyvauti pareiškė keturios komandos: moksleivės iš Endriejavo, Dovilų, Vėžaičių pagrindinių mokyklų ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos.


     Apie varžybų atkaklumą byloja tai, kad nugalėtojoms išaiškinti net trijuose mačuose iš šešių prireikė visų trijų kėlinių, o 4 kėliniai iš 15 baigėsi pratęsimais.

     Jau pradžioje burtai suvedė pagrindines pretendentes į pirmąją vietą – Dovilų ir Vėžaičių komandas. Pirmąjį kėlinį laimėjo Dovilų mergaitės, antrąjį – Vėžaičių. Trečiasis kėlinys vyko taškas į tašką. Likus iki kėlinio pabaigos 20 sekundžių, vėžaitiškės kontroliavo kamuolį, iškirto vieną varžovę ir ... skubėjo švęsti pergalės rezultatu 6:5. Deja, po minutės teisėjai sugrąžino visas žaidėjas į aikštę pabaigti rungtynių. Vėžaitiškės, turėdamos taško persvarą ir kamuolį savo rankose, sugebėjo padaryti klaidą, prarasti kamuolį, ir dar paskutinę trečiojo kėlinio sekundę buvo iškirsta viena jų žaidėja. Taigi laukė pratęsimas iki pirmojo iškirsto žaidėjo. Dar apie minutę vyko likusių žaidėjų „medžioklė", kol doviliškė pelnė lemiamą tašką. Dabar jau Dovilų mergaitės išskubėjo švęsti sunkiai iškovotos pergalės.

     Panašaus atkaklumo buvo ir visi likusieji mačai, mat susirinko tikrai lygiavertės varžovės. Galop, varžybos pasibaigė Dovilų pagrindinės mokyklos pergalė. Antros liko Vėžaičių, trečios – Endriejavo pagrindinės mokyklos moksleivės.

     Dovilų pagrindinės mokyklos mergaitės, vadovaujamos mokytojo Arūno Šimkevičiaus, atstovaus rajonui zoninėse varžybose jau kitų metų sausio mėnesį.

     Tuo pasibaigė Lietuvos mokyklų žaidynių Klaipėdos rajono mokyklų kvadrato varžybų ciklas.

 

     Varžybų akimirkos – Zigmo Bitino nuotraukose:

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 261 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,