Mano Gargždai



Policija perspėja dėl vagysčių ir pataria, kaip jų išvengti

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Corbis nuotr. Asociatyvi Corbis nuotr.

     Artėja didžiosios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji Metai. Tai ne tik džiaugsmas mums visiems, bet ir „darbymetis" vagišiams.


     Šiuo laikotarpiu žymiai padidėja įvairių nusikalstamų veikų, ypač vagysčių, nes visi atsipalaiduoja, o ilgapirščiai to ir telaukia. Pasitaiko atvejų, kai gyventojai eidami miegoti neįjungia signalizacijos savo namuose ir vagys apšvarina namus net ir miegant šeimininkams.

     Prieš išvykdami iš namų į svečius pasitikrinkite, ar užrakinote namų duris, uždarėte langus, ar nepalikote vertingų daiktų matomose vietose. Jeigu išvykote į svečius automobiliu, stenkitės jį palikti saugomoje aikštelėje. Nepalikite savo asmeninių, net ir nevertingų daiktų automobilyje. Vagis negali žinoti, kad Jūsų rankinėje ar švarko kišenėje nėra nieko vertingo. Jis laušis į automobilį. O jeigu vis dėlto paliekate, paslėpkite taip, kad nebūtų akivaizdžiai matyti. Pasikalbėkite su kaimynais saugumo tema. Paprašykite, kad pamatę ką nors įtartino, iš karto skambintų pagalbos telefonu 112.

     Prieš šventes ir švenčių metu suintensyvėja prekyba pirotechnikos priemonėmis ir padaugėja šių priemonių naudojimo atvejų. Policijos pareigūnai vykdys prevencines priemones, siekdami užtikrinti tinkamą civilinių pirotechnikos priemonių apyvartą bei užkardyti pažeidimus, primins administracinę atsakomybę už neteisėtai įsigytas ir neatsargiai naudojamas pirotechnikos priemones. Neleiskime šių priemonių naudoti vaikams ir neblaiviems asmenims, nes tai gali turėti skaudžių pasekmių.

     Sutikime ir švęskime šventes atsakingai ir taip išvengsime nelaimių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 268 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,