Logo
 Spausdinti šį puslapį

Į ketvirtąją „Pyragų dieną“ rinkosi ištikimiausi ir dosniausi

Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)
Simos Ulvikienės nuotr. Simos Ulvikienės nuotr.

     Beveik 400 eurų – tokia suma buvo paaukota ketvirtosios „Pyragų dienos" metu sunkiai vaikštančios cerebriniu paralyžiumi sergančios Kesminos reabilitacijai.


    Šįkart renginio organizatorės Ieva Jonušaitė ir Eimantė Akrutaitė teigė truputį nusivylusios – į sekmadienio popietę vykusį labdaringą renginį gyventojų susirinko mažiau ir paaukota suma kur kas kuklesnė nei anksčiau.

    „Per daug visokių gerumo akcijų yra, žmonės tiek pinigėlių neturi prieš šventes", – svarstė I.Jonušaitė, pridurdama, kad dar nežinoma, kiek lėšų paaukota į bažnyčios sąskaitą – Geraširdžiai žmonės dar gali aukoti, pervesdami pinigų Kesminos gydymui".

    Nepaisant to, merginos džiaugiasi ir dėkoja visiems prisidėjusiems prie kilnaus tikslo: aukojusiems ir kitaip parėmusiems.

    „Džiaugiamės tais, kurie skyrė savo laiką ir atėjo į šventę, dalinosi pyragais ir gera nuotaika. Dėkojame Vidmantei Jonauskienei, kuri šiemet sutiko mūsų renginį vesti, taip pat restoranui „Lijo" už patalpas, Vaclovui Macijauskui už aparatūrą, „Orchidėjai" už gėles", – dėkojo „Pyragų dienos" sumanytojos.
    Prie labdaringo tikslo šiemet prisijungė gausus būrys rėmėjų, kurie skyrė įvairius prizus.

    „In.made" kūrėja dovanojo apyrankes, „Virtuvės mitų griovėjai", „Beatos virtuvė", „Kepiniai be glitimo", Renata Ničajienė skyrė knygas, menininkė Una Lune – nuostabų paveikslą ir dekoruotas degtukų dėžutes, Lapių vaikų namų paramos fondo vaikai sukūrė eglutės papuošimus, atvirutes. Konditerinė parduotuvė „Smagu kepti" suruošė rinkinuką kepiniams. Kaledinę dovaną Kesminai skyrė vizažistė „Neringaitės paletė" – Kesmina bus pamokyta, kaip makiažą pasidaryti pačiai.

    „Turime daug rėmėjų ir palaikytojų, esame įvertintos žmonių, sulaukiame palaikymo ir vien dėl to verta stengtis, o dar jausmas, kai žinai, kad visų mūsų dėka palengvėja kažkieno liga, yra nuostabus", – emocingai kalbėjo I.Jonušaitė.

    Pati renginyje dalyvavusi septyniolikmetė Kesmina džiaugėsi jaukia ir gražia švente ir tai, jog jai pačiai nebuvo skiriamas per didelis dėmesys – galėjo jaustis kaip tarp savų.

     Organizatorės papriekaištavo vietos politikams.

     „Valdžios atstovų, politikų nesulaukėme, nors buvo kviesta. Praėjusiais metais buvo rinkimai, tai labai jautėsi, reikėjo dėmesio..." – atviravo iniciatyvios gargždiškės.

    Primename, kad Kesminos laukia sudėtinga kojos operacija, o po jos bus reikalinga reabilitacija. Valstybinė ligonių kasa skiria tik mėnesį, o papildomo mėnesio reabilitacijos kaina siekia apie 580 eurų. Kesminos gydytojos Voldimaros Jasmontaitės teigimu, merginai būtų reikalinga dar mažiausiai 2–3 mėn. reabilitacija.


    Paaukoti Kesminai galima per Gargždų Šv. Arkangelo Mykolo parapiją

    LT234010040200051216

    DNB bankas, pervedant auką būtinai nurodyti, kad ji skirta Kesminai.

 

     Simos Ulvikienės nuotraukos:

Paveikslėlių galerija

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,