Logo
 Spausdinti šį puslapį

Ketvergiuose vyko protų mūšis

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Klaipėdos apskrities VPK nuotr. Klaipėdos apskrities VPK nuotr.

     Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė dalyvavo Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės psichoaktyvių medžiagų tematika organizuotame renginyje „Protų kovos", skirtame tarptautinei dienai be tabako paminėti.


     Renginys vyko Ketvergių pagrindinėje mokykloje, jame dalyvavo šios mokyklos 6-10 klasių mokiniai. Pasiskirstę į penkias komandas, jie varžėsi penkiuose protų kovų etapuose, kuriuose buvo pateikta po 5 klausimus.

     Po kiekvieno etapo buvo aptarti klausimų atsakymai, o aptarimų metu bendruomenės pareigūnė pažymėjo, kad psichoaktyvios medžiagos kenkia ne tik sveikatai, bet jų vartojimas ar net turėjimas traukia teisinę atsakomybę.

     Pareigūnė komandų nariams priminė apie neteisėtą narkotinių ar psichotropinių medžiagų įgijimo ar laikymo, vartojimo, taip pat asmenų iki aštuoniolikos metų alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių, įskaitant ir elektroninių cigarečių vartojimo ar turėjimo teisinę atsakomybę.

     Buvo priminta, kad alkoholinių gėrimų ir tabako gaminių nupirkimas ar kitoks perdavimas nepilnamečiui taip pat užtraukia administracinę atsakomybę.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,