Mano Gargždai



„Vaivorykštės“ gimnazija įrodė, kad gerumu dalintis gera

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Gintauto Našlėno nuotrauka. Gintauto Našlėno nuotrauka.

Kalėdos – tai viena didžiausių metų švenčių. Jų laukimo atmosferą padeda sukurti ir mūsų geri darbai.

 

Šiais mokslo metais Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija įsijungė į SEU (socialinio emocinio ugdymo) programos „Raktai į sėkmę“ vykdymą, kurios metu ugdomos įvairios kompetencijos ir įgūdžiai (tokios kaip socialinis sąmoningumas, bendravimas, atsakomybė, dėkingumas, pagarba sau ir kitam, sprendimų priėmimas), kurie atsiskleidžia per mokinių savanorišką veiklą – mokymąsi tarnaujant. Todėl džiaugiamės, kad mokiniai nuo mokslo metų pradžios nuosekliai diegiamas teorines žinias noriai sieja ir su praktine veikla.

Gimnazijoje jau antrus metus iš eilės vykdoma akcija „Gerumo pietūs“. Idėja surengti šią akciją praėjusiais mokslo metais kilo gimnazijos socialinei pedagogei Rositai Jankauskaitei ir psichologei Rūtai Lukošienei. Tuomet kartu su būreliu gimnazijos savanorių svarstėme, kokius gerus ir prasmingus darbus galėtume padaryti artėjant didžiausioms metų šventėms, kas labiausiai pradžiugintų aplinkinius. Taip nusprendėme organizuoti akciją „Gerumo pietūs“, kuri praėjusiais metais buvo sėkminga, todėl ją pakartojome ir šiemet – rezultatai pranoko visus lūkesčius ir nustebino net mus pačius. Todėl tikimės, kad gimnazijoje tokia prieššventinė akcija taps tradicija.

Akcijos metu kvietėme visus šiuo šventiniu laikotarpiu kurti ypatingą nuotaiką bei dalintis šventiniu gerumu su kitais. Kiekviena gimnazijos klasė aukojo įvairius maisto produktus nepasiturintiems rajono žmonėms. Mintis, jog gerumu dalintis gera, jau tapo akcijos devizu, todėl ir šiemet visos akcijos metu kartojome „Juk gerumu dalintis gera!“. Džiaugiamės, kad klasės aktyviai įsijungė į veiklą ir per savaitę surinkome bei paruošėme 32 dėžes įvairių maisto produktų ir tikimės – jais pradžiuginome ne vieną nepriteklių patiriantį mūsų rajono gyventoją. Bendradarbiaudami su Klaipėdos rajono paramos šeimai centru aplankėme Gargždų, Endriejavo, Agluonėnų, Priekulės, Veiviržėnų seniūnijų gyventojus. Mokiniai su pakilia nuotaika įteikė paruoštas dovanas, bendravo, linkėjo šiltų ir jaukių švenčių.

Norime nuoširdžiai padėkoti gimnazijos mokiniams bei jų Tėveliams už supratingumą, nuoširdumą, aktyvų įsitraukimą į mūsų visų bendrą veiklą darant gerus darbus. Juk išties – gerumu dalintis gera!

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 417 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,